Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Elektrische laserscreed-machine.

Specialist in staalvezelgewapende industrievloeren heeft eerste stappen op ecologisch gebied gezet

Twintec Group – en dus ook Twintec Nederland – heeft in haar bedrijfsvisie duurzaamheid en milieu hoog in het vaandel staan. Twintec wil dan ook graag haar bijdrage leveren aan de ‘CO2-crisis’ waar we allemaal mee te maken hebben, zowel in Nederland als daarbuiten.

Twintec Nederland is net als de rest van bouwend Nederland druk bezig met diverse innovaties op het gebied van milieu, CO2 en duurzaamheid. Onlangs is er een project afgerond met de eerste Twintec® ECO ULTIMATE. Dat wil zeggen, een hybride vloer met ‘groene’ wapening bestaande uit een mix van een traditionele vezel met de unieke Twincon®-vezel. 

Twintec® ECO ULTIMATE is een hybride vloer met ‘groene’ wapening, bestaande uit een mix van een traditionele vezel met de unieke Twincon®-vezel.

Autobanden

De Twincon®-vezel is een hergebruikte vezel gemaakt uit end of life autobanden. Deze staalvezels zijn ontwikkeld door de Twintec Group en hét toppunt van recyclen. Met deze stap wordt ten opzichte van een traditionele industriële betonvloer een CO2-reductie bereikt van rond de 40%. De Twincon®-vezels doen qua duurzaamheid en sterkte zeker niet onder voor de traditionele vezel. En als ‘blend’, dus de combinatie van een traditionele Twintec-vezel en de hergebruikte Twincon®-vezel, presteert de vloer nóg beter. Het resulteert dus in een ‘groene’ industriële betonvloer met de bijbehorende Twintec kwaliteit op basis van het Design – Build – Guarantee principe. 

Verdere CO2-reductie

Hier stopt het niet bij Twintec. Met het ECOCALC-programma worden de besparingen ook inzichtelijk gemaakt, nog voor de uitvoering start. Verder verwelkomt Twintec Nederland binnen afzienbare tijd de elektrische laserscreed in haar machinepark, eveneens een eigen ontwikkeling van Twintec Group. Deze machine draagt bij aan een verdere CO2-reductie. En door vervolgens ook nog eens andere mogelijkheden te gaan benutten, zoals gerecycled beton en/of een curing op waterbasis, kan een nog grotere verduurzamingsslag worden gemaakt. Dat belooft wat voor de toekomst en voor de ecovriendelijke industriële vloeren. Twintec Nederland gaat voor groen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details