Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Het woonconcept van vandaag én  morgen is snel, flexibel en betaalbaar’

‘Het woonconcept van vandaag én morgen is snel, flexibel en betaalbaar’

Ontwikkelende aannemer Roosdom Tijhuis beseft zich meer dan ooit dat de bewoner de grootste succesfactor is voor ieder te realiseren woonproject. De vraag is niet meer óf de klant in het ontwikkel- en bouwproces wordt betrokken, maar hóe dit wordt gedaan. “De markt vraagt om klantgerichte woningbouw die snel, flexibel en betaalbaar wordt vertaald naar aansprekende resultaten”, meent Gert-Jan ten Brinke, Hoofd Planontwikkeling bij Roosdom Tijhuis. “Wij doen dit door middel van het Identis-concept.”

Roosdom Tijhuis specialiseerde zich als één van de eerste ontwikkelende bouwers in Nederland in conceptuele projectmatige woningbouw. Deze ervaring is terug te vinden in Identis: een tot in detail doorontwikkelde ontwikkel- en bouwmethode voor grondgebonden en gestapelde woningen. Gebaseerd op gestandaardiseerde processen en prefab bouwtechnieken, maar met allesbehalve standaard resultaten. “Met Identis werken wij aan oplossingen op maat die passen bij de omgeving, buurt én woonwensen van de doelgroep”, vertelt Ten Brinke. “Kenmerken van Identis zijn een bewonersgerichte ontwikkeling, geoptimaliseerde processen, ontwerpvrijheid, duurzaamheid, korte doorlooptijden, snel en goed inzicht in de kosten, minimale energielasten en lage onderhoudskosten. Voor het concept is Roosdom Tijhuis voor het tweede jaar op rij bekroond met Predicaat Excellent Concept en Nul-op-de-meter label.”

Flexibel schakelen binnen conceptuele woningbouw

Aan de basis van Identis ligt een prefab cascobouwsysteem, inclusief geprefabriceerde buitenwanden, vloer- en dakelementen, aldus Ten Brinke. “De basis van de woningen, waaronder de hal- en vloerplaatindeling, ligt vast. Maar daarbuiten kan flexibel geschakeld worden. Bewoners kunnen bijvoorbeeld hun eigen woningmassa en indeling bepalen. En ook de uitstraling kan op maat worden aangepast. De buitengevels worden standaard voorzien van metselwerk, dat in het werk wordt aangebracht. In onze timmerfabriek worden de kozijnen, platte daken en erkers gemaakt. De kozijnen worden afgelakt en beglaasd naar de betonfabriek vervoerd, waar ze in de buitenwanden worden opgenomen. In het werk worden alle casco-elementen als legoblokken gestapeld. Zodat we het casco snel kunnen opbouwen en wind- en waterdicht kunnen maken. Hierdoor treedt minder vocht de woning binnen en kunnen de afbouw- en metselwerkzaamheden direct aansluiten.”

Roosdom Tijhuis specialiseerde zich als één van de eerste ontwikkelende bouwers in Nederland in conceptuele projectmatige woningbouw.

 

Voor de keukens en het sanitair hebben bewoners keuze uit diverse pakketten, van standaard tot zeer luxe. Ook de installaties worden in pakketten aangeboden. “In de basis moeten alle woningen voldoen aan het Bouwbesluit en all-electric functioneren”, vertelt Ten Brinke. “Om hieraan te voldoen, werken we met warmtepompen of aansluitingen op een collectief warmtenet. In de basis krijgt elke woning een EPC van 0,4. Daarnaast hebben we pakketten voor energieneutrale of Nul-op-de-Meter-woningen, waarin naast een duurzame opwekkingsinstallatie en hoogwaardige isolatie ook PV-panelen zijn opgenomen.”

Transparante ontwikkel- en bouwmethode, zonder verrassingen

Identis gaat de strijd aan met volgtijdelijk bouwen, waarin de architect, constructeur, aannemer en andere stakeholders in de bouw achtereenvolgend een rol vervullen. “Met Identis brengen we alle disciplines bij elkaar”, vertelt Ten Brinke. “Ieder project start steevast met een uitgebreid marktonderzoek. Hiervoor maken we bijvoorbeeld een projectwebsite, waarop potentiële bewoners zich kunnen inschrijven en een enquête kunnen invullen: wie bent u? Hoe ziet uw gezinssamenstelling eruit? In wat voor woning zou u willen wonen? Welke ruimtes moeten worden ingericht? Welke stijlen spreken u aan? En wat is uw budget? Alle gegevens worden ingevoerd in onze Identis-tool. Deze tool vertaalt de basisuitgangspunten naar een Programma van Eisen, dat aan de basis ligt van onze stedenbouwkundige uitwerking en ontwerp.” Alle projecten worden uitgewerkt in 3D/BIM, vertelt hij. “In onze VR-ruimte kunnen bewoners hun huis virtueel bekijken, inclusief alle opties. Zo krijgen zij optimaal inzicht in hun woning en worden vervelende verrassingen bij de oplevering voorkomen.”

Identis-woningen zijn o.a. te vinden in de projecten Nijrees in Almelo, Zuidbroek in Apeldoorn, Kloosterveen in Assen, Vroondaal in Den Haag, Aan de Kreek in Nieuw-Beijerland en het Stationskwartier in Kampen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details