Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Grootste sprinklerkop ooit: 1.000 liter per minuut
De enorme stalen tank werd in het magazijn geplaatst.

Grootste sprinklerkop ooit: 1.000 liter per minuut

Met de immense voorraden die straks in de nieuwbouw van KAVO worden opgeslagen, moesten de risico’s op brand maximaal worden ingedekt. Hamer Installatietechniek installeerde hiervoor de grootste sprinklerkop die er bestaat. In combinatie met een watertank van 700 m3 en een brandmeldinstallatie wordt de kans op brand zo klein mogelijk.

De sprinklerkop voor KAVO is niet alleen de grootste in zijn soort, het was ook de eerste keer dat Hamer Installatietechniek deze installeerde. Daarom bereidde zij de klus tot in detail voor. Met behulp van BIM betrok zij ook de omringende partijen hierbij. Zo werden clashes voorkomen en werd de kans op een succesvol installatieproces zo groot mogelijk.

Alpinistenwerk

Omdat de watertank niet meer op de kavel geplaatst kon worden, werd de enorme stalen tank in het magazijn geplaatst. Spectaculair was het moment waarop de leidingen van de tank werden doorgetrokken naar het dak. “Dit werk is uitgevoerd door alpinisten”, vertelt Yorick van Dijk, projectleider Brandbestrijdingstechniek. “Zij hebben de leidingen met touwen omhoog gehesen en vastgemaakt aan het dak.”

Enorme kracht

De kracht waarmee de sprinklerinstallatie een onverhoopte brand kan blussen, is enorm. Van Dijk: “Het water stroomt door de kop met een hoeveelheid van 1.000 liter per minuut. Om hierbij enig beeld te creëren: door de gemiddelde douchekop stroomt 6 liter per minuut.” Het installeren van de sprinkler- en brandmeldinstallatie was voor Hamer Installatietechniek vertrouwd werk en dit verliep dan ook voorspoedig.

Meer impact had de deadline. Voor de totale klus stond een tijdsbestek van circa 20 weken. Om dit waar te maken, moest Hamer Installatietechniek extra mensen inzetten. “Dan zijn we blij dat we onderdeel zijn van de FOJA Groep. Als we extra expertise nodig hebben of extra mankracht, kunnen we altijd terugvallen op de holding.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details