Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
FalcoInfinity circulaire fietsoverkapping

FalcoInfinity circulaire fietsoverkapping

Bij Falco geloven we dat circulariteit de sleutel is tot een duurzame wereld. Daarom zijn er binnen Falco meerdere mensen die zich bezighouden met circulariteit; een circulair ontwerper, een circulaire manager en diverse getalenteerde studenten. Zij hebben samen de FalcoInfinity ontwikkeld; een fietsoverkapping die niet alleen solide en duurzaam is, maar ook volledig recyclebaar en 100% circulair. De onderdelen zijn eenvoudig te de-assembleren en oneindig in te zetten

Circulaire overkapping

Deze overkapping van staal en hout bestaat uit zo min mogelijk materiaal en het materiaal dat is gebruikt kan opnieuw ingezet worden als het terugkomt bij Falco. Dit geldt zowel voor het hout als de dakplaat. De FSC® gecertificeerd hardhouten planken kunnen ook herbruikt worden voor een buitenbank. Voor het dak is een standaardmaat aangehouden, zodat het dak een tweede leven kan krijgen op een andere overkapping.

Deze duurzame overkapping is zo ontworpen dat het eenvoudig en niet tijdrovend is om de verschillende onderdelen te de-assembleren. Relatief weinig verschillende onderdelen hoeven met elkaar verbonden te worden.

De FalcoInfinity scoort hoog op alle aspecten van circulariteit, zoals levensduur, (de)assemblage, onderhoud, hergebruik en recycling. Indien er een onderhoudscontract wordt afgesloten is de overkapping (exclusief fundatie) 100% circulair.

Design

Door het combineren van de materialen hout en staal en de unieke vorm van de FalcoInfinity is het eindresultaat een originele overkapping.

Net als andere overkappingen in ons assortiment is de FalcoInfinity een modulaire overkapping, Het beginvak kan uitgebreid worden met 1 of meerdere aanbouwvakken.

De kleur van de zijspanten kan worden gepoedercoat in een gewenste kleur.

MKI score

Onze circulair manager is in staat om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro’s. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren. De MKI score van dit product is laag indien er gebruik wordt gemaakt van gebruikt hout. Deze overkapping met gebruikt hout veroorzaakt minder milieuschade dan vergelijkbare producten.

Eigen productie

Falco beschikt over een eigen ontwerpteam en al onze producten worden door ons zelf geproduceerd. Het grote voordeel hiervan is dat we de kwaliteit van onze producten in eigen hand hebben en flexibel zijn wat betreft ontwerpen op maat. Bovendien heeft het een positieve invloed op de CO2 uitstoot doordat er minder transport plaatsvindt.

Meer informatie

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details