Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Duurzame W-technieken voor appartementen Sterrehof in Nunspeet
Bok met prefab. De prefabs worden gemaakt bij Breman Harderwijk en op bokken naar de bouw gevoerd, waar zij in de vloer gemonteerd worden.

Duurzame W-technieken voor appartementen Sterrehof in Nunspeet

Prefab waar het kan

Aan de rand van het Nunspeetse dorpscentrum, op de hoek van de Spoorlaan en Eperweg wordt druk gebouwd aan project Sterrehof: een exclusief woonplan met 17 appartementen en circa 180 m2 winkelruimte. Met Sterrehof speelt opdrachtgever GARBE Institutional Capital Netherlands in op de grote woningvraag van met name van ouderen en een- en tweepersoonshuishoudens. De bouw wordt uitgevoerd door Van Wijnen Harderwijk. In opdracht van deze aannemer realiseert Breman Harderwijk alle werktuigbouwkundige en sanitaire installaties. Van verwarming en ventilatie tot waterleidingen en riolering, waarbij zoveel mogelijk gewerkt wordt met prefab kanalen en leidingen.

De installatie in de stortvloer.

Lucht/water-warmtepompen en WTW-units

“Alle woningen worden voorzien van vloerverwarming”, vertelt Dirk Bredewout, projectleider bij Breman Harderwijk. “Deze vloerverwarming wordt gevoed door een individuele warmtepomp per woning, die de buitenlucht als bron benut. Op het dak van de nieuwbouw komen 17 buitendelen, die gekoppeld worden aan 17 binnendelen. Deze binnendelen worden opgesteld in de technische ruimte van de woning, waar ook de warmteterugwinunit voor de ventilatie wordt geplaatst. De WTW-unit voorziet in een vraaggestuurde luchttoevoer in de woonkamer en slaapkamers, terwijl ‘gebruikte’ lucht wordt afgezogen uit de natte ruimtes (keuken, badkamer en toilet). Hierbij wordt de energie (warmte) uit de afgezogen binnenlucht efficiënt benut om de vers aangezogen buitenlucht voor te verwarmen. Zo gaat een gezond binnenklimaat hand in hand met een energie-efficiënte werking.”

De juiste installaties op de juiste plekken

Zowel de kanalen voor de WTW-installatie, de waterleidingen als de riolering voor Sterrehof worden geprefabriceerd op het project aangeleverd en op de juiste plekken op de stortvloer gemonteerd. Vervolgens worden de vloeren afgestort met beton. “Om alle installaties op exact de juiste plekken te monteren, is niet eenvoudig”, benadrukt Bredewout. “Daarom hebben we dit project van tevoren volledig uitgewerkt in 3D/BIM. Van Wijnen zet de exacte locaties bovendien uit in Total Station, zodat we achteraf niet met vervelende verrassingen geconfronteerd worden. Tot nu toe verloopt deze aanpak uitstekend.” Eind dit jaar moet de nieuwbouw worden opgeleverd.

Bouwinfo:
  • Opdrachtgever GARBE Institutional Capital Netherlands
  • Ontwikkelingsmanagement Ambitus Vastgoedontwikkeling
  • Architect Stoks Architecten
  • Aannemer Van Wijnen Harderwijk
  • W-installaties Breman Harderwijk

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details