Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Duurzame herontwikkeling van het Dulon College in Ede

Duurzame herontwikkeling van het Dulon College in Ede

Het Dulon College is haar schoolgebouw aan de Reehorsterweg in Ede aan het verbouwen. Projectbouwbedrijf Probouw heeft in opdracht van bouwbedrijf Rots Bouw meegewerkt aan dit bijzondere project. “Projecten als deze zijn precies waar we sterk in zijn”, vertelt mede-eigenaar Koos van Loon. Om dit grote project duurzaam te laten verlopen, wordt de constructie van het oude gebouw opnieuw gebruikt als basis voor het nieuwe gebouw. Deze bouwmethode bespaart grondstoffen en logistieke bewegingen en dat vergt veel aandacht in het ontwikkelingsproces en de planningen. Een mooie uitdaging!

Probouw is gespecialiseerd in droge binnenafbouw van bijvoorbeeld kantoorpanden, zorgcentra, scholen en retailbouw, veelal in opdracht van (hoofd)aannemers. Probouw levert en monteert plafonds, wanden, volglaswanden, kozijnen en aftimmeringen. “Als een pand wind- en waterdicht is, kunnen wij de droge afbouw verzorgen. Wat ons uniek maakt, is dat wij met een betrokken en gemotiveerd hecht team het werk realiseren. Dat doen we echt met passie en overgave en ook met veel plezier”, vertelt Van Loon. Mede-eigenaar Mark Roelofswaard: “Het was een mooie ervaring om met het projectteam van Rots Bouw betrokken te zijn bij het ontwikkelingsproces. Het voortraject veel aandacht geven, verdient zich in de werkvoorbereiding en uitvoering terug.” Van Loon zorgde ervoor dat de communicatie tussen de verschillende partijen goed op elkaar was afgestemd, zodat de werkzaamheden zo voorspoedig en efficiënt mogelijk verliepen.

“Projecten als deze zijn precies waar we sterk in zijn.”

Speciale materiaalkeuze

Er zijn speciale keuzes gemaakt wat de materialen betreft, met producten die niet heel gangbaar zijn. Zo zijn er plafonds gemaakt van lamellen van hout en vilt en is er een speciale akoestische bekleding van de stalen atriumliggers gemonteerd. “Het was bijzonder om te mogen maken. We kunnen er echt met trots op terugkijken.”

Een bijzonder project

“De leerlingen krijgen een prachtige school. Het gebouw is goed ingericht voor de lessen die ze daar krijgen: alles is mooi onder één dak. Daar is heel goed over nagedacht”, vertelt Roelofswaard. Al met al was de verbouwing van de school een groot project. Van Loon vertelt: “In het voortraject heeft het project veel aandacht gekregen. Dit zorgde voor een goede werksfeer en een goed resultaat voor de eindgebruiker. Het hele werk straalt hoge kwaliteit uit.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details