Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Diversiteit en Scandinavische uitstraling. In luxe recreëren aan het Leukermeer

Marina-Resort-Leukermeer-Vastbouw-juni-2022-vakantie-villa_0001

Tekst | Tamara Brouwers

Beeld | Factor Architecten

15 augustus 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Vakantiehuizen worden eigenlijk steeds meer volwaardige woningen, dat is een trend die Factor Architecten ziet en die terugkomt in het Marina Resort.

Mark van Westerlaak: “We zijn gespecialiseerd in recreatiewoningen, het project aan het Leukermeer is hier een mooi voorbeeld van. Bij het ontwerp gingen wij uit van de eindgebruiker. In de afgelopen 20 jaar is steeds meer behoefte gekomen aan luxe vakantiewoningen. De vakantieganger komt uit een goede en luxe thuissituatie en verwacht dat het vakantiegevoel luxe of anders is. Daar moet je als ontwikkelaar en exploitant rekening mee houden.”

Bij het Marine Resort speelt Factor Architecten in op de ligging aan het water. “Dit park heeft een Scandinavische uitstraling met veel hout gekregen en overhellende terrassen aan de waterkant. De huisjes in de bosomgeving kregen weer een ander uiterlijk, met bijvoorbeeld rode dakpannen.” Het plan kwam binnen zes weken tot stand. “Het zette ons kantoor op z’n kop, maar het is als bedrijf erg prettig om te werken aan een project waar iedereen zich zo voor inzet als dit.”

Factor Architecten werkt met een groot team, waarbij elke architect een eigen woningtype ontwierp. “We hebben ervoor gezorgd dat elke type een eigen uitstraling kreeg, waarbij de kopers een keuze kregen in het gebruik van materialen, zoals voor de gevelafwerking. In de eerste fase van de bouw is de diversiteit al mooi te zien, net als de prachtige uitstraling van de inham die er ligt.” Het plaatje dat het bedrijf voor ogen had, komt nu echt tot stand. “Het was een leuk dynamisch proces, waarbij alle betrokkenen vast wilden houden aan kwaliteit en zich echt betrokken voelden bij het project.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details