Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw- en utiliteitsbouw

De eerste circulaire sandwichpanelen

IMG_5545
Sandwichpanelen van FALK worden vervoerd naar de bouwplaats.

Tekst | Liliane Verwoolde

Beeld | FALK Bouwsystemen

28 oktober 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De gevels van Van Acht Koel- & Vriesopslag zijn opgebouwd met sandwichpanelen. Hiermee leverde FALK bouwsystemen een belangrijk aandeel aan het project. De fraaie bronzige kleur van de panelen (Colorcoat Prisma® Ephyra) maakt van het bedrijfspand een echte blikvanger. Maar er is meer dat de panelen bijzonder maakt. 

Om haar hoge duurzaamheidsambitie waar te maken, koos Van Acht voor circulaire sandwichpanelen. “FALK Bouwsystemen heeft in de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het circulair maken van sandwichpanelen”, vertelt Patrick van Haaften, marketingmanager van FALK Bouwsystemen. “En nu zijn we de producent van de eerste circulaire sandwichpanelen ter wereld.” FALK Bouwsystemen levert de CradleCore®-panelen met terugnamegarantie. Aan het eind van de levensduur neemt zij de panelen weer terug, zodat de grondstoffen behouden blijven voor de volgende generatie. Bij aankoop betaalt de gebruiker een bijdrage voor deze terugnamegarantie.

Restukken sandwichpaneel in de fabriek van InSus waar deze circulair verwerkt worden.

De circulaire sandwichpanelen zijn niet te onderscheiden van reguliere sandwichpanelen. Eigenschappen zoals isolatie, brandwerendheid en kleurvastheid zijn exact van hetzelfde niveau. “Het certificaat maakt het verschil. De circulaire sandwichpanelen zijn zo’n 40% minder milieubelastend, wat bijdraagt aan het behalen van diverse duurzaamheidssubsidies zoals de MIA\Vamil G6100 of D6101. Daarnaast draagt de lage milieu-impact bij aan het behalen van certificaten zoals BREEAM en LEED. De verwerking van de teruggenomen sandwichpanelen gebeurt in de nieuwe fabriek van InSus® in Duiven.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details