Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Complete elektrotechnische installatie
PV-panelen op het dak.

Complete elektrotechnische installatie

‘Samenwerking met lokale partijen verloopt geweldig’

Elektrotechnisch installateur Velegro legde de elektrotechnische installatie aan in het sociale huurwoningproject Nieuw Schuylenburcht in Oudewater. Er kwamen basisvoorzieningen zoals licht en elektriciteit in de 69 appartementen, gezamenlijke ontmoetingsruimte en algemene voorzieningen zoals de trappenhuizen. Daarnaast werd er terreinverlichting aangelegd en trof het bedrijf verduurzamingsmaatregelen, zoals PV-panelen op het dak.

Ron van Leeuwen is directeur van Velegro. Het elektrotechnisch installatiebedrijf is actief binnen de drie hoofdgroepen woningbouw, utiliteitsbouw (zoals scholen en zorggebouwen) en residentiële woningen met een hoog afwerkingsniveau. “We bestaan inmiddels 28 jaar en hebben 35 mensen in vaste dienst. Daarnaast beschikken we over een flexibele schil van zo’n vijftien medewerkers. Wij kiezen er bewust voor om te werken met zelfontwikkelende aannemers en denken graag vanaf de planfase mee over de installatie. Over het algemeen voeren we 80% van ons werk uit in bouwteamverband of na één op één gunning door een van onze langdurige relaties.” 

Veel lokale partijen

Het werkgebied van Velegro is een cirkel van zo’n drie kwartier reistijd rond thuisbasis Oudewater: het Groene Hart en de Randstad. “We kennen Bolton, de hoofdaannemer van dit project, al jaren als een hele fijne samenwerkingspartner en zijn actief in dezelfde regio. In dit geval ging het om een aanbesteding, maar we wisten elkaar goed te vinden. We hebben een leuke samenwerking en in de buurt werken, is altijd geweldig. Bij dit project waren sowieso veel lokale partijen betrokken en die kennen wij natuurlijk ook allemaal”, aldus Van Leeuwen.

Compleet pakket

Naast de verlichting en elektriciteit in de appartementen en gemeenschappelijke ruimtes van de vier gebouwen, pakte Velegro ook de kleine klussen op bij Nieuw Schuylenburcht. Denk bijvoorbeeld aan de installatie van rookmelders. Het werk startte voor de installateur in april 2023 en Van Leeuwen verwacht het project komende zomer te kunnen afronden. Tot die tijd wordt er met een ploeg van twee tot vier mensen aan gewerkt.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details