Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Complete E-installatie ‘uit het zicht’

Complete E-installatie ‘uit het zicht’

Inclusief toegangscontrole, verlichting, brandveiligheid en intercom

Visser Elektrotechniek is verantwoordelijk voor het ontwerpen, engineeren en installeren van de elektrotechnische installatie in het nieuwe kantoorgebouw C3 in Amsterdam.

De elektrotechnisch installateur uit Beverwijk groeide de afgelopen eeuw uit tot een allround dienstverlener met een breed scala aan vaste opdrachtgevers: van retail tot aannemerij. Technisch directeur Ernst van Rookhuizen: “De werkzaamheden lopen uiteen van standaard tot luxe elektrotechniek, domotica-, camera- en beveiligingssystemen, onderhoud, service en inspectie. Binnen Visser Elektrotechniek is er een afdeling Duurzaam. Deze afdeling verzorgt het plaatsen van zonnepanelen en warmtepompen.” Visser Elektrotechniek beschikt over zestig eigen mensen en een flexibele schil. Sinds 2021 is het bedrijf onderdeel van de VDK Groep, een landelijk opererend technisch dienstverlener. 

Ontwerp, engineering, installatie

Eén van de vaste opdrachtgevers van Visser Elektrotechniek is Vesting Bouw, de hoofdaannemer van project C3 in Amsterdam. Van Rookhuizen: “We hebben regelmatig contact en ook voor dit project kregen we de opdracht voor het realiseren van de E-installatie, het toegangscontrolesysteem, de verlichtings-, brandveiligheids- en intercominstallatie. We zijn afgelopen januari gestart met de installatie. Daarvoor hebben we ons vier maanden bezig gehouden met de engineering ervan.” Visser Elektrotechniek werd al in een vroeg stadium betrokken. Er lag al een half bestek, waaraan het bedrijf samen met de hoofdaannemer en W-installateur werkte. Het traject liep wat vertraging op door problemen met de vergunning en werd zo’n half jaar geleden weer opgepakt. “Wat dit project speciaal maakt, is dat de opdrachtgever vraagt om de technische installaties zo veel mogelijk uit het zicht weg te werken. Hiermee krijgt het pand een luxere uitstraling.”

Onder architectuur gebouwd

Het is een middelgroot project voor de elektrotechnisch installateur. Naar verwachting wordt er met een ploeg van vier mensen aan gewerkt tot het eind van het jaar. “Het is een mooi project om aan te werken. Het pand wordt onder architectuur gebouwd, dus de architect kijkt ook mee met bijvoorbeeld het verlichtingssysteem. Daarbij is de bouwlocatie, tussen twee bestaande gebouwen, een uitdaging op zich.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details