Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Blauwstaalelementen voor een nieuw, exclusief cachet
De trap in het achterhuis werd bekleed met blauwstaal.

Blauwstaalelementen voor een nieuw, exclusief cachet

Een belangrijk onderdeel van de renovatie van de Kromme Nieuwegracht 66 in Utrecht bestaat uit het aanbrengen van blauwstaalelementen. Met name de blauwstaalkaders rondom de bestaande kozijnen, de stalen bekleding van de centrale hoofdtrap en de spijlen voor de gaten in de muren geven het gerenoveerde monument een fraaie, eigentijdse en exclusieve uitstraling.

Uitvoerder van de metaalwerken is de BoMax group. Op dit moment verkeert het project voor haar in een afrondend stadium. “We hebben de nieuwe vide voorzien van hekwerk”, vertelt directeur Adriaan van Polen. “We hebben de kozijnen aan de binnenzijde voorzien van achterzetramen, de hoofdtrap met blauwstaal bekleed en het achterhuis voorzien van een stalen trap, uiteraard ook compleet met hekwerk.”

Intensief samenwerken

Niet alleen tijdens de voorbereiding, maar ook tijdens de uitvoering werkte BoMax group nauw samen met de architect en aannemer van het project. “Renovatieprojecten gaan hand in hand met nieuwe inzichten”, vertelt Van Polen. “Zo zou de hoofdtrap eerst worden bekleed met nieuw hout, maar toen de architect de blauwstalen kaders had gezien, besloot hij dat ook de traptreden hiermee bekleed moesten worden. We hebben die beslissing samen tegen het licht gehouden en foto’s bekeken totdat we zeker wisten dat het zou worden zoals de architect dat voor ogen had. We houden van die onderlinge betrokkenheid. Zo werken we nu ook al dertig jaar samen met Bouwbedrijf De Waal. We weten wat we aan elkaar hebben.”

Voor De Waal betekent dit dat zij te allen tijde kan vertrouwen op vakkundig afgewerkte staalelementen van een hoge kwaliteit en tegen een faire prijs. “BoMax group bestaat nu ruim veertig jaar en heeft in die tijd veel knowhow en vakmanschap opgebouwd, aangevuld met een hoogwaardig, hypermodern machinepark. Daar hebben onze opdrachtgevers veel voordeel bij.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details