Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Distributiecentra

Smartlog Rotterdam 5: ‘Smart’ in vele opzichten

smartlog 5.8 kopiëren
Om een snelle uitvoeringsplanning te garanderen, is ervoor gekozen om alle prefab betonelementen bij Preco in te kopen.

Tekst | Roel van Gils

Beeld | Preco

19 mei 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Hoofdaannemer De Vries en Verburg Bouw, verantwoordelijk voor de realisatie van Smartlog Rotterdam 5 in de havens van Rotterdam, maakt dankbaar gebruik van het slimme totaalconcept van Preco, totaalleverancier van prefab betonelementen.

Smartlog Rotterdam 5 is strategisch gelegen in de Rotterdamse haven en in de nabijheid van de rijksweg A15 (Europoort-Rotterdam-Nijmegen). Het logistieke complex is 20.293 m² groot. “Het Smartlog-concept kenmerkt zich door een vast recept voor ontwerp, opbouw en materialisering”, zegt Rick Schakel, projectleider bij De Vries en Verburg Bouw. “Door heel Nederland worden door DHG vergelijkbare distributiecentra gerealiseerd, uiteraard aangepast op de perceelgrootte. Wij zijn voor Smartlog Rotterdam 5 verantwoordelijk voor het complete bouwkundige traject, inclusief de installaties en terreinrichting.”

Het nieuwe distributiecentrum is gefundeerd op in de grond gevormde palen en een in het werk gestorte fundering en vloer. Schakel: “Hierop is de staalconstructie geplaatst. De wind- en waterdichting wordt gegarandeerd door een prefab betonnen borstwering, sandwichpanelen voor gevel en dak en een bitumen dakbedekking. Om een snelle uitvoeringsplanning te garanderen, hebben we ervoor gekozen om alle prefab betonelementen bij Preco in te kopen. Preco is verantwoordelijk voor de levering van de borstweringselementen, de kanaalplaatvloeren, de T-stukken ten behoeve van de docks en de nodige trappen, bordessen en prefab binnenwanden.”

Preco is gespecialiseerd in de productie van prefab betonelementen en profileert zich meer en meer als totaalleverancier. “We verzorgen het plaatje van A tot Z, met het complete betonnen casco uit één fabriek”, zegt Inge van de Weerd, projectleider bij Preco. “Daarbij assisteren we vanaf het ontwerp en de productie volgens KOMO tot aan de levering op het gewenste tijdstip en de montage van de prefab betonelementen op de bouw. Het feit dat we alles in eigen huis als totaalleverancier kunnen verzorgen, dus één aanspreekpunt, is voor veel opdrachtgevers van grote meerwaarde.” Schakel kan dat absoluut beamen. Eind maart 2021 is de oplevering van Smartlog Rotterdam 5 gepland.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details