Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Slimme sanitaire en klimaatinstallaties

Slimme sanitaire en klimaatinstallaties

Nu investeren, later de vruchten plukken

Een belangrijke bijdrage voor de BREEAM-certificatie levert Vink Installatie Groep. Zij zorgt ervoor dat het pand milieuvriendelijk wordt verwarmd en gekoeld, dat het energieverbruik van het pand nauwkeurig kan worden gemonitord en dat het regenwater ten volle wordt benut.

Kort samengevat verzorgt Vink Installatie Groep de sanitaire installaties en klimaatinstallaties. Onder de sanitaire installaties vallen de hemelwaterafvoeren, geïnstalleerd volgens het Geberit Pluvia-systeem. “Dit systeem werkt met onderdruk”, vertelt Martin Middelbos van Vink Installatiegroep. “Mocht een dak vollopen met regenwater, dan wordt het via onderdruk overgeheveld naar het leidingsysteem.” De sanitaire voorzieningen met bijbehorende waterleidingen voert zij uit in het gebruikersvriendelijke Geberit FlowFit-systeem en voor de hemelwaterafvoer legt zij de tanks aan. Hierin kan het water worden opgevangen, om daarna te worden hergebruikt als spoelwater voor de toiletten en urinoirs.

Investering

Verwarming en koeling van het gebouw gebeurt door middel van lucht. Hiervoor legt Vink per kantoordeel ventilatorconvectoren aan boven het plafond, een warmtepomp en een VRF-systeem, gekoppeld aan een luchtbehandelingskast. De bedrijfshal voorziet zij van laagtemperatuur-vloerverwarming en in de kantoren installeert zij randstrook vloerverwarming. Middelbos: “Het is een pakket van slimme maatregelen dat het energieverbruik in het pand drastisch verlaagt. Dat vraagt nu een investering, maar later plukt de gebruiker hier de vruchten van. Gelukkig is de opdrachtgever van De Loeten hiervoor sterk gemotiveerd.”

Monitoring

Als de eigenaar het pand straks in gebruik heeft genomen, kan hij via het aangelegde gebouwbeheersysteem met Priva-software de prestaties van de installaties monitoren. Dit kan via de computer in het gebouw en op afstand. Temperatuur, eventuele lekkages, elektraverbruik of brand zijn dan op elk moment inzichtelijk. Desgewenst neemt Vink Installatie Groep hier ook de rol van onderhoudspartij op zich. Zo blijven de optimale prestaties van de installaties gegarandeerd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details