Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Prettig én veilig wonen in The Mayor
Op basis van de constructietekeningen en maatvoeringen van ABT heeft Balm zowel onder als op de constructieve vloeren koolstof-lijmwapening aangebracht.

Prettig én veilig wonen in The Mayor

Balm is al meer dan 60 jaar hét adres voor het versterken, herstellen en beschermen van betonconstructies. In navolging van indrukwekkende projecten zoals de Rechtbank Overijssel, locatie Zwolle, de Internationale School in Amsterdam en gebouwencomplex Tricotage in Veenendaal is de specialist uit Vianen ook betrokken bij de transformatie van het voormalige KPMG kantorencomplex in Amstelveen tot The Mayor. “In opdracht van bouwcombinatie UBA – de Nijs Amstelveen v.o.f. en in een prettige bouwteamsamenwerking hebben wij de bestaande constructieve vloeren versterkt”, vertelt directeur Dennis Visser.

Balm werd al in een zeer vroeg stadium bij de transformatie betrokken. “Uit het constructieve onderzoek van Pieters Bouwtechniek was gebleken dat niet alle bestaande constructieve betonvloeren geschikt waren voor hun nieuwe functie”, vertelt Visser. “Om belastingproblemen voor te zijn, werden wij gevraagd om de momentcapaciteit te verbeteren. Wij hebben onze vaste constructeur voor lijmwapeningsprojecten ABT gevraagd om de rapportage van Pieters Bouwtechniek te beoordelen en om een advies voor het versterken van de vloeren met koolstof-lijmwapening uit te werken. Hierna volgde het offertetraject, waarna we in 2020 met de uitvoering zijn gestart.”

“Op basis van de constructietekeningen en maatvoeringen van ABT hebben wij zowel onder als op de constructieve vloeren koolstof-lijmwapening aangebracht”, vertelt Visser. “Bijvoorbeeld rond de nieuw gezaagde sparingen. Om voldoende hechtsterkte te garanderen, zijn vooraf uitgebreide hechtsterkteproeven uitgevoerd. En ook na de applicatie volgden hechtsterkteproeven, om aan te tonen dat de wapeningsprestaties volledig aan de ontwerpcondities voldoen.” Dankzij de lijmwapening van Balm kunnen de vloeren van The Mayor constructief belast worden zoals beoogd, benadrukt Visser. “De vloeren voldoen weer volledig aan de gebruiksrichtlijnen, waardoor bewoners straks veilig kunnen wonen.”

In navolging van de lijmwapening heeft Balm ook diverse lekkages opgelost in de parkeerkelder van The Mayor.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details