Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Optimaliseer de ruimteakoestiek met naadloze akoestische plafondoplossing

Optimaliseer de ruimteakoestiek met naadloze akoestische plafondoplossing

Ervaar de rust en stilte

Akoestische klimaatbeheersing is één van de uitdagingen voor elke interieurdesigner bij het ontwerp en de inrichting van een ruimte. Een goede ruimteakoestiek is immers cruciaal voor de ruimtebeleving én het welbevinden. De vraag naar duurzame akoestische oplossingen die bijdragen aan het comfort en een prettige ruimtebeleving wordt dan ook steeds groter. Maar hoe vind je de juiste geluidsabsorberende oplossing zonder concessies te doen aan het design? Asona heeft hiervoor een innovatieve spray-on oplossing ontwikkeld die volledig opgaat in de ruimte. Je ervaart meteen het verschil!

Praktische toepassing

Het is inherent aan akoestische materialen dat deze zacht en dus kwetsbaar zijn. Een plafond is dan ook de aangewezen plek om een akoestische oplossing in te verwerken, mede door de beschikbare ruimte.  Echter, dit levert dan meteen weer een ander probleem op, namelijk: wat doe je met alle buizen, lampjes en spots? Wat doe je als aan het design van het plafond niets veranderd mag/kan worden? Wat als je rekening moet houden met balken of uitsparingen in het plafond? 

Bibliotheek Neude Utrecht.

Innovatieve oplossing

Asona heeft hiervoor haar jarenlange ervaring in de ontwikkeling van innovatieve, geluidsabsorberende en volledig naadloze spray-on oplossingen ingezet om volledig naadloze en nagenoeg onzichtbare plafondsystemen te ontwikkelen die niet alleen de ruimtebeleving en spraakverstaanbaarheid in hoge mate optimaliseren, maar die tevens zodanig opgaan in het design van de ruimte dat ze nauwelijks opvallen. Wél hoor je direct het verschil en ervaar je de prettige sfeer en ruimtebeleving. En dat is maar goed ook, want dát is precies waar het om gaat! 

Gemeente Dronten.

Globaal onderscheidt Asona twee systemen waarbinnen een keur aan mogelijkheden is voor wat betreft kleuren en structuur.

Sonaspray: deze spray-on oplossing wordt direct op elk mogelijk oppervlak gespoten in de gewenste kleur, structuur en dikte, al naar gelang de akoestische eisen.

Sonacoustic;  deze ultra-gladde oplossing met een luxe uitstraling wordt op een geluidsabsorberende ondergrond gespoten in diverse mogelijke kleuren. 

Beide oplossingen vormen een perfecte aanvulling op het design en volgen exact de contouren en vormen van het bestaande plafond. Of het nu recht of rond is, koepelvormig,  golvend of met onderbrekingen. Ook de aanwezigheid van een niveauverschil in het plafond of een vide vormt geen enkele beperking.

Eindeloze mogelijkheden

Daarnaast is het mogelijk om, indien gewenst, juist een contrasterend effect te creëren door het toepassen van bijzondere kleuren en vormen. Spots en lampen kunnen tevens prachtig worden geïntegreerd. Buizen en balken worden desgewenst meegenomen in het spuitwerk of blijven juist zichtbaar door eromheen te werken. Dit geeft de architect een enorme flexibiliteit om elke ruimte naar wens vorm te geven. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details