Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Hoogwaardige isolatie, prachtige gevelafwerking
Omdat het product waterafstotend en zelfreinigend is, kan Venture Group zo lang mogelijk van haar nieuwe gevel genieten.

Hoogwaardige isolatie, prachtige gevelafwerking

Buitengevelisolatiesysteem valt als een moderne, warme deken om hoofdkantoor Venture Group

Het hoofdkantoor van Venture Group aan de Schering in Genemuiden heeft een nieuwe, moderne uitstraling gekregen. De metamorfose was onderdeel van een ingrijpende revitalisatie, met als doel om het dertig jaar oude pand comfortabeler, energiezuiniger en toekomstbestendig te maken. Mét behoud van het bestaande casco. Het Knauf Skin buitengevel- isolatiesysteem inclusief SM 300 en SD 180 cementpleisters leverde hier een belangrijke bijdrage aan.

“Wij hebben voor Knauf gekozen, omwille van de kwaliteit van het systeem en het accurate projectadvies op maat”, vertelt Gerben Boeve, technisch directeur bij Boeve Afbouw B.V.

“Opdrachtgever, architect en aannemer waren op zoek naar een fraaie oplossing voor de gevel, die tegelijkertijd de thermische isolatie, geluidsdichtheid en luchtdichtheid zou verbeteren”, vertelt Roald Blok, Market Manager Gevel bij Knauf. “Applicatiebedrijf Boeve Afbouw heeft hiervoor ons Knauf Skin buitengevelisolatiesysteem aanbevolen, waarin esthetische en energetische prestaties gecombineerd worden met een uitgebreid projectadvies.” Belangrijk onderdeel hiervan is het montageadvies, waarin per product de functie en juiste technische verwerking worden toegelicht, aldus Reynoudt Koning, Market Manager Stuc bij Knauf. “Boeve Afbouw heeft volledig volgens dit montageadvies gewerkt, waardoor bij oplevering tien jaar verzekerde garantie is verstrekt.”

Hoger comfort, lagere energierekening

Knauf Skin is dé perfecte oplossing voor de verbetering en verduurzaming van bestaande gebouwen. “Het buitengevelisolatiesysteem kan op legio manieren worden opgebouwd en afgewerkt, afhankelijk van de gewenste uitstraling en isolatieprestaties”, vertelt Sander Vos, Projectadviseur Geveltechniek bij Knauf. “In dit project hebben wij een 140 mm dikke Knauf Airpop EPS-isolatieplaat geadviseerd met een Rd-waarde van 4,375 m2.K/W, in combinatie met Knauf SM 300 en Knauf SD 180 cementpleisters. Voor de gevelafwerking is gekozen voor Knauf Conni S structuurpleister. Omdat dit product waterafstotend en zelfreinigend is, kan Venture Group zo lang mogelijk van haar nieuwe gevel genieten. Bovendien profiteert zij dankzij onze systeemoplossing van een hoger comfort én een lagere energierekening en voldoet zij volledig aan de Energielabel C-verplichting.”

Dé partner voor professioneel stucwerk 

Bij de verduurzaming van het hoofdkantoor zijn twee cementpleisters uit het assortiment van Knauf toegepast, om de EPS isolatieplaat te verlijmen én om de mortel-weefsellaag te realiseren die als basis dient voor de eindafwerking. “Ons totale cementpleisterassortiment telt maar liefst zestien producten, die geschikt zijn voor zowel geïsoleerde als ongeïsoleerde buitengevels”, vertelt Koning. “Bovendien komen zij uitstekend tot hun recht in natte ruimtes zoals badkamers, toiletten en sauna’s. Hiermee zijn we ook dé aangewezen partner voor professioneel stucwerk. Zeg je cementpleister, dan zeg je Knauf.” 

Bouwinfo:
  • Opdrachtgever Venture Group
  • Architect Ebbens architecten
  • Aannemer Groothuis Bouwgroep
  • Buitengevelisolatiesysteem Knauf Applicatie Boeve Afbouw

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details