Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
DC Ara keert het tij van verdozing met een indrukwekkend ecologisch natuurscherm
De kabelnetten zijn in het staalframe bevestigd.

DC Ara keert het tij van verdozing met een indrukwekkend ecologisch natuurscherm

Ontwikkelaar STELLAR DEVELOPMENT CV, architect Heembouw Architecten en aannemer Heembouw zetten hoog in op het vergroenen van de gebouwde omgeving en het vergroten van de biodiversiteit. En ook Carl Stahl Green Walls maakt de wereld graag een beetje groener. Bijvoorbeeld door de gevels van woongebouwen, parkeergarages, bedrijfspanden en distributiecentra te voorzien van klimhulpsystemen, waartegen groene klimplanten gericht omhoog kunnen groeien. De vier bedrijven vonden elkaar recent in Almelo, voor de realisatie van het ecologische natuurscherm van distributiecentrum Ara.

“In opdracht van STELLAR DEVELOPMENT CV en Heembouw heeft Carl Stahl Green Walls de klimhulpsystemen voor het natuurscherm van dc Ara geproduceerd, geleverd en gemonteerd”, vertelt Jennifer Swagers, Marketing Manager bij Carl Stahl. “Ons assortiment klimhulpsystemen omvat zowel spankabels met afstandshouders, spankabels zonder afstandshouders als een kabelnetsysteem. Rond het 40.000 m2 grote dc Ara is gekozen voor kabelnetten, die in het staalframe van Voortman Steel Construction zijn bevestigd.” 

In totaal heeft Carl Stahl Green Walls 10.000 m2 aan RVS kabelnetten gemonteerd.

Exact de juiste groene dichting 

Het parametrisch ontworpen natuurscherm dat zich rondom het distributiecentrum uitstrekt, dient tevens als hekwerk en is maar liefst 1 kilometer lang en 15 meter hoog, vertelt Swagers. “In totaal hebben wij 10.000 m2 aan RVS kabelnetten geproduceerd, geleverd en gemonteerd, in een maaswijdte van 200 mm en met een kabeldiameter van 2 mm, waarmee exact de juiste groene dichting gerealiseerd wordt. Vanwege de diversiteit aan openingen, zijn de kabelnetten volledig op maat door ons geproduceerd.”

Gezonde leefomgeving, natuurlijke geluidsbarrière

Swagers ziet de vraag naar groene gevels snel groeien. Ook op bedrijventerreinen, waar steeds meer bedrijven hun duurzaamheidsambities zichtbaar willen maken voor de omgeving. “Onze groene gevels keren hier het tij van verdozing”, vertelt ze. “Bedrijfshallen en distributiecentra zijn vaak vrij saaie blokkendozen, die dankzij onze klimhulpsystemen nieuw elan krijgen. De groene gevel is een aantrekkelijk leefgebied voor vogels, vlinders, bijen en andere insecten. Bovendien dragen de ‘verticale tuinen’ bij aan schone lucht en een gezondere leefomgeving, zorgen zij op een natuurlijke manier voor verkoeling en fungeren zij als een extra geluidsbarrière.”

Dankzij een ​maaswijdte van 200 mm en een kabeldiameter van 2 mm wordt straks exact de juiste groene dichting gerealiseerd.

Kabelnetten voor een duurzame gevel

De kabelnetten van Carl Stahl Green Walls worden vaak toegepast bij grote (gevel)oppervlaktes, wanneer een dichtere begroeiing gewenst is of wanneer grote(re) overspanningen gemaakt moeten worden. “Ook bieden onze kabelnetten uitkomst wanneer er niet in de gevel geboord mag of kan worden”, aldus Swagers. “Het RVS kabelnet is een mooie klimhulp voor slingerplanten en kan tevens dienen als hekwerk. Het natuurscherm van dc Ara wordt een prachtig visitekaartje hiervoor en is het grootste ecologische natuurscherm dat tot op heden in Europa gerealiseerd is.”

Carl Stahl Green Walls maakt onderdeel uit van Carl Stahl, een gespecialiseerde groothandel in RVS kabel, kunststof lijnen, kabelnetten
en toebehoren.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details