Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Verenigd Beheer koopt Binck City Park fase 1 blok 4 van VORM
Beeld: impressie Binck City Park – ontwerp OZ Architecten

Verenigd Beheer koopt Binck City Park fase 1 blok 4 van VORM

Projectontwikkelaar VORM en Verenigd Beheer uit Baarn hebben de koop- en realisatieovereenkomst getekend voor Binck City Park fase 1, blok 4 in Den Haag. Hier ontwikkelt en bouwt VORM 89 energiezuinige appartementen, onderverdeeld in 72 vrije sector huurwoningen en 17 middeldure huurwoningen. Het totale plan voor Binck City Park, naar ontwerp van OZ architecten, VMX architects en Braaksma & Roos architecten, omvat ruim duizend appartementen voor een breed scala aan doelgroepen. Van starters tot ouderen en van studenten tot young professionals. De start van de bouw van fase 1, blok 4 staat gepland Q1-2022 met een opleveringsprognose van Q4-2024.

Nieuwbouwproject Binck City Park geeft antwoord op het woningtekort in de gemeente Den Haag, in het betaalbare huursegment. De Haagse Binckhorst – waar Binck City Park onderdeel van uitmaakt – wordt getransformeerd tot een stoer en waterrijk woon-werkgebied dat duizenden huishoudens gaat tellen. Het totale programma van Binck City Park bestaat uit 1100 woningen van 24 m2 (studentenappartementen) tot 180 m2 (penthouses), verdeeld over vier omvangrijke gebouwen. Zo geeft bouwende projectontwikkelaar VORM met het complex Binck City Park invulling aan de verdichte stad van de toekomst. “Wij zijn blij met Verenigd Beheer als nieuwe partner van VORM. We gaan hier samen iets moois opbouwen. Binck City Park is een mooie start, waar we ons bewust richten op betaalbaar wonen door de toevoeging van vele sociale en middeldure huurwoningen”, vertelt Sander van der Wolf, ontwikkelingsmanager & Teamleider bij VORM.

Een stad in een stad

De toren en kroon worden een mooie toevoeging aan de skyline van de Binckhorst. Om hogerop eveneens de verbinding met het stadsleven te creëren, worden op verschillende niveaus in de toren en boven op de bijbehorende parkeergarage daktuinen gerealiseerd. Samen met de terrassen vormen de daktuinen een levendig plein in een stadsbuurt. Bovendien krijgt ieder gebouw hier een eigen identiteit, door de toepassing van verschillende bouwmethodieken. Zo creëert VORM een stad in een stad.

Koper Verenigd Beheer is zeer enthousiast over de samenwerking met VORM binnen dit unieke project. “De combinatie van duurzame en energiezuinige woningen in de betaalbare vrije sector en het middenhuur segment past volledig binnen de doelstelling om onze woningportefeuille de komende jaren verder substantieel uit te breiden met woningen van hoge kwaliteit op toplocaties”, aldus de Woordvoerder van Verenigd Beheer.

Een stadsblok, omringd door groen

Binck City Park wordt een duurzame, energiezuinige woontoren met een volledig natuurinclusieve omgeving. In het programma is veel aandacht voor (functioneel) groen. Er wordt een groot park aangelegd met ruimte voor vogels en insecten, zoals bijen, rupsen en vlinders. De vier blokken worden verbonden door de daktuinen, ook wel ‘het dakpark ’genoemd. Hieraan dankt het plan dan ook haar naam, Binck City Park. Een plek om te ontsnappen aan de stad. Zoals in een historische stad de achtertuinen van de grachtenpanden de luwe plekken zijn, is hier de centrale daktuin de luwe plek. Hier kan je ademhalen, hier kom je tot rust, hier kan je ontsnappen aan de dynamiek.

Verenigd Beheer werd bij het aankoopproces technisch bijgestaan door Compact Real Estate Services. Dentons verzorgde namens de koper de juridische begeleiding.

Binck City Park is gelegen naast het historische Binckhorst kasteel, op de Binckhorstlaan, en bij de ingang van de Rotterdamsebaan tunnel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details