Tagarchief: Van der Valk Hotel

‘Je houdt elkaar scherp en klimt met elkaar’

RemoteMediaFile_6554102_0_2021_11_18_12_58_46
Lees het gehele artikel

In Den Hoorn – naast afslag 12 van de rijksweg A4 – is de bouw van een gloednieuw Van der Valk-hotel in volle gang. Het nieuwe pand biedt straks ruimte aan 142 kamers, 10 vergaderzalen en 300 plekken in het restaurant en de bar. Het hotel wordt 38 meter hoog en ligt vanaf de A4 op een zichtlocatie.

De locatie voor het Van der Valk-hotel is ontwikkeld door Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn en wordt nu gebouwd door Ter Steege Bouw Vastgoed West. Dit begon met het heien van 276 palen, waarna de beganegrondvloer kon worden gestort en de scheidingswanden konden worden gezet voor de entree, het eetgedeelte en de lounge. Vanaf de tweede verdieping beginnen de hotelkamerverdiepingen.

Ontwikkelen en bouwen in bouwteam

Het hotel/restaurant in Den Hoorn is totaal nieuw ontworpen en ontwikkeld. In een bouwteam – bestaande uit opdrachtgever, onderaannemers en leveranciers – worden voor alle situaties de beste oplossingen gezocht. “Een bijzondere aanpak”, vertelt Mathieu Vlasveld, commercieel verbinder van TS Bouw Vastgoed. “Als aannemer zijn we erg gefocust op het bouwproces en op heldere afspraken. Nu brengen alle partijen hun belangen naar voren en moet toch over alle items overeenstemming worden bereiken. Deze werkwijze biedt veel voordelen. Je houdt elkaar scherp en leert van elkaar.”

Prefab betoncasco

Een beslissing waarover snel overeenstemming werd bereikt, was de prefab betonconstructie. Hiermee is iedereen verzekerd van een hoog bouwtempo. De begane grond en eerste verdieping zijn uniek, maar zodra de bouw van de toren aanvangt, is er een hoge mate van repetitie en wordt het casco opgetrokken in een tempo van één verdieping per week. 

Innovatieve gevelelementen

De gevels worden opgetrokken in een combinatie van houtskeletbouw en SIPS. “De buitenschil wordt vervolgens bekleed met een combinatie van steenstrips en gevelbeplating met ‘vinnen’ die de aluminium kozijnen omranden”, vertelt Vlasveld. “De gezaagde bakstenen met de uitstraling van een compleet gemetselde buitengevel worden staand verwerkt en hebben hierdoor een fraaie, luxe uitstraling en een hoge isolatiewaarde.”

Het nieuwe Van der Valk-hotel ligt vanaf de A4 op een zichtlocatie.

Ruimte en comfort

Ook de bouwlocatie verdient een vermelding. Op de welbekende binnenstedelijke ‘postzegellocaties’ moet TS Bouw Vastgoed in de regel woekeren met de ruimte, maar in Den Hoorn komen medewerkers, leveranciers en onderaannemers aanrijden over geasfalteerde bouwwegen en hebben ze de beschikking over een compleet ingericht ketenpark, vuilcontainers en parkeerhavens. “Dat is in deze tijd bijna uniek en draagt zeker bij aan een goed georganiseerde bouw.”

Duurzaamheid

Om de ecologische footprint te minimaliseren, wordt de nieuwbouw ontwikkeld volgens de Gouden GreenKey-certificering en de Europese Energie-Efficiënte Richtlijn (‘EED’). Het gebouw is all-electric, wat past bij het uitgangspunt van de Cittaslow gemeente Midden-Delfland, die ook staat voor samenwerking met lokale ondernemers en recepturen die worden samengesteld met streekproducten. 

Bouwinfo
  • Opdrachtgever Van der Valk Hotel Delft A4
  • Architect Architectenbureau Wiegerinck, Arnhem
  • Aannemer Ter Steege Bouw Vastgoed West B.V., Rijswijk
  • Installateur Linthorst Techniek, Apeldoorn