Tagarchief: Mandy van Erp

Van transparante strook tot glazen blikvanger

dominos-gevel
Lees het gehele artikel

Een functioneel en tegelijkertijd esthetisch pand waarin het prettig werken en verblijven is. Dat waren belangrijke uitgangspunten voor de nieuwbouw van Domino’s Pizza in Nieuwegein. De aluminium vliesgevels van JM van Delft & zn dragen hier voor een groot deel aan bij.

Tekst | Patricia van der Beek

“Onze vliesgevels bevinden zich op verschillende delen van het pand”, vertelt projectleider Mandy van Erp van JM van Delft & zn. “In totaal gaat het om ruim 1.200 vierkante meter. De meeste vliesgevels brachten we aan op het kantoordeel, waar zij een belangrijke bijdrage leveren aan de aangename werkomgeving met veel licht en ruimte. Ook de transparante strook van vliesgevels aan de zijkant van de hal zorgt voor de nodige daglichttoetreding. Wat ik zelf erg mooi vind, is de patio. Die voorzagen we helemaal van glas, waardoor het een echte blikvanger is.”

Jarenlange samenwerking

In juli 2019 gaf Willy Naessens Nederland opdracht aan JM van Delft & zn om de vliesgevels te realiseren. Van Erp: “Wij waren toen al ruim een half jaar bij het werk betrokken, om mee te rekenen aan de uitvoering van het gevel­ontwerp. Dat we een goede relatie hebben en al jaren samenwerken, helpt enorm in zo’n traject. We hebben met elkaar al veel geveloplossingen bedacht en, inclusief details, uitontwikkeld. Bovendien weten we precies wat we aan elkaar hebben. Dat werkt efficiënt en prettig.”

Productie en montage

Op 2 september 2019 startte JM van Delft & zn met het uittekenen van de gevel. Kort daarop gingen de vliesgevels in productie. “Eind oktober monteerden we de eerste vliesgevelelementen”, laat Van Erp weten. “In januari dit jaar zaten alle vliesgevels erin.” Op de vraag wat de grootste uitdaging op dit werk was, antwoordt ze: “Die waren er nauwelijks. Op de bouwlocatie hadden we voldoende ruimte en door de uitstekende samenwerking met Willy Naessens Nederland verliep de uitvoering soepel. Het enige aandachtspunt waren de lamellen aan de voorzijde van het pand. Deze werden gemonteerd door een andere onderaannemer, waarop we onze werkzaamheden moesten afstemmen. Ook dat verliep zonder problemen. Al met al kunnen we terugkijken op een leuk project met een prachtig eindresultaat.”