Magazines / Stedenbouw 738
stedenbouw-738

Stedenbouw 738

‘Volle bak na de bouwvak’

De bouwvak in Nederland is officieel ten einde. Lekker bijgetankt starten we weer aan een nieuwe periode, vol mooie nieuwbouw-, verbouw- en renovatieprojecten. In deze Stedenbouw editie hebben we een aantal van die projecten voor u verzameld. Zo besteden we uitgebreid aandacht aan de bouw van de Noord/Zuidlijn, die na jaren van ontwikkelen en (af)bouwen eindelijk haar eindstation nadert. De Noord/Zuidlijn zorgt straks voor een rechtstreekse verbinding tussen het noorden en zuiden van Amsterdam. De afstand van bijna tien kilometer kan dan in slechts zestien minuten worden afgelegd, via in totaal zeven nieuwe metrostations die deels boven- en deels ondergronds zijn gerealiseerd zodat de stad zoveel mogelijk wordt ontlast. Het afwerken van wanden, vloeren, plafonds en de afmontage van diverse installatiecomponenten zijn de voornaamste werkzaamheden die nog op de planning staan, evenals een groot aantal systeemkeuringen en -testen. Medio juli 2018 wordt het complete traject in gebruik genomen.

Of wat dacht u van het nieuwe logistieke complex Distriport Waalhaven, dat de aanzet geeft tot de revitalisering van de meer dan honderd jaar oude Waalhaven in Rotterdam en dat tegemoet komt aan alle moderne logistieke eisen?

Ook zeer interessant is de artikelserie over het nieuwe fulfilment centrum voor bol.com in Waalwijk, waarbij optimaal rekening wordt gehouden met duurzaamheid en energiezuinigheid. Na het behalen van het BREEAM-NL ‘Outstanding’ ontwerpcertificaat wordt nu gestreefd naar het bijbehorende oplevercertificaat, onder andere door afval op de bouw strikt te scheiden en door zoveel mogelijk te werken met duurzame materialen. In het pand worden energiezuinige installaties voor de verwarming, koeling, ventilatie en verlichting gemonteerd. Een WKO-installatie met drie bronnen voorziet in de verwarming en koeling van het pand. Daarnaast wordt gebruikgemaakt van de windenergie van de windmolens direct naast het bedrijventerrein.

Andere projecten die in deze Stedenbouw editie aan bod komen, zijn de uitbreiding van SnowWorld Zoetermeer, de nieuwbouw van de Dekamarkt in Apeldoorn en Park15 in Arnhem-Nijmegen, dat duurzame gebiedsontwikkeling combineert met een toekomstig multimodaal knooppunt.

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een:

stedenbouw-737stedenbouw-739