Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Terug naar overzicht

Tegelgroep Nederland

Tegelgroep Nederland: altijd de juiste oplossing
Tegelgroep Nederland heeft zich bewezen als een uitstekende partner als het gaat om grote bouwprojecten en key accounts. Het bedrijf koppelt vakkennis en ervaring aan een enorm uitgebreid aanbod van kwaliteitsproducten en heeft altijd de juiste oplossing voorhanden. De uiterst betrokken werkwijze zie je terug in het bieden van maatwerk. Dat kan heel ver gaan, zo valt op te maken aan de hand van de vele succesvolle referentieprojecten.

De historie van Tegelgroep Nederland gaat via één van de business units al meer dan honderd jaar terug. Van oorsprong is het toonaangevende bedrijf een groothandel in wand- en vloertegels met een sterke logistieke dienstverlening. Het valt onder het internationaal opererende Saint-Gobain. Dit is één van de grootste en meest innovatieve industriële ondernemingen ter wereld. Bij Saint-Gobain werken ongeveer 190.000 mensen wereldwijd en de omzet bedraagt een slordige 44 miljard euro. Tegelgroep Nederland profiteert op vele fronten van de kracht van deze multinational en staat daardoor garant voor een uitgekiend totaalconcept.

De afgelopen jaren heeft Tegelgroep Nederland zich ontwikkeld tot een betrouwbare partner voor opdrachtgevers van grote projecten op het gebied van complete tegeloplossingen. Producten en diensten worden geleverd via architecten en projectontwikkelaars, retailers en bouwmaterialenhandelaren aan woonconsumenten, bouwondernemingen, winkelketens, franchiseorganisaties en meer. Met verschillende formules kunnen nagenoeg alle partijen op maat worden bediend, zowel als het gaat om logistiek, showroominrichting, marketing en automatisering. De onderneming, marktleider op het gebied van keramische tegels, met 85 vakkundige en uiterst gemotiveerde medewerkers in dienst beschikt over een groot netwerk, waardoor de mogelijkheden haast eindeloos zijn. ‘We hebben bijna alles in huis. Zo niet, dan kunnen we het maken’, vertelt Falko Koster, marketing director van Tegelgroep Nederland. De zelfstandige business unit Tegelgroep Nederland Projects met haar custom made tegeloplossingen blijkt een schot in de roos. ‘Ontzorging staat bij ons centraal en dat bevalt opdrachtgevers.’ Technologische en esthetische ontwikkelingen, innovatie, kwaliteit, service en leveren ‘just in time’. Deze sleutelwoorden vormen de basis van de strategie en de daaruit volgende processen en werkwijze. Met Tegelgroep Nederland Projects ligt de focus volledig op het optimaal inspelen op de behoeften van architecten, franchise- en formuleorganisaties, projectontwikkelaars, projectmanagement- en retaildesign bureaus.

‘Wij streven naar hoogwaardige en doordachte oplossingen. We staan klanten tijdens het hele proces met raad en daad terzijde’, aldus Koster. Kleuren, maten, structuren, toepassingen, logistieke diensten, gebruik en onderhoud. Bij Tegelgroep Nederland is het allemaal in vertrouwde handen. Het heeft natuurlijk de beschikking over een inspirerende showroom, maar volgt de digitale ontwikkelingen op de voet. Zo wordt er gewerkt aan de “showroom van de toekomst”. En kan er in de nabije toekomst aan de hand van digitale en interactieve beeldschermen met bijbehorende software in samenspraak met de klant, eventueel op locatie, de juiste vloeren en wanden met keramische oplossingen worden samengesteld. Die nieuwste technische toepassingen moeten voor meerwaarde zorgen.

Beleving maar wel functioneel, daar draait het om. Het innovatieve karakter van het bedrijf komt eveneens tot uitdrukking in het Archi Lab, een eigen tegellaboratorium ingericht als werkstudio waar de ontwikkeling van maatwerk centraal staat. In deze ruim opgezette en fraai geoutilleerde ruimte met allerlei toepassingen kunnen opdrachtgevers tegels zelf uitzoeken, beoordelen of eventueel aangeven welke aanpassingen gewenst zijn voor een custom made product. Het is dé omgeving waar fysieke tegel- en productinformatie en een persoonlijk advies samenkomen. Het geeft aan dat Tegelgroep Nederland inspeelt op nieuwe ontwikkelingen en wil blijven aansluiten op behoeften.

Samenwerkingen Piet Boon en vtwonen
Tegelgroep Nederland werkt nauw samen met internationaal topdesigner Piet Boon maar ook het toonaangevende vtwonen. Dat zie je bijvoorbeeld terug in producten en oplossingen voor outdoor toepassingen bij Tegelgroep Nederland Exterior. Voor een andere tuinbeleving kan Tegelgroep Nederland particulieren via de retailer uitstekend van dienst zijn. Maar bijvoorbeeld ook de horeca met terrassen. Praktische toepassingen en design vormen daarbij de kernbegrippen. Dat komt naar voren met het revolutionaire en door Tegelgroep Nederland ontwikkelde Duostone. Hoogwaardige keramische vloertegels op een speciale onderlaag van SERAFOAM, een gaskeramiek dat is vervaardigd uit gerecycled materiaal en volledig inert. De speciale buitentegels van Duostone worden gekenmerkt door het bijzonder lage volumegewicht met behoud van alle unieke eigenschappen. Dat maakt het bijzonder makkelijk voor verwerking en ideaal geschikt voor buiten. De buitentegels kunnen desgewenst worden voorzien van fraaie designs.

www.tgnprojects.nl
www.tegelgroep.nl

algemene informatie

Services Tegels Adres Geurdeland 13
6673 DR Andelst
Nederland
Telefoonnummer +31 (0)488 470600 E-mailadres [email protected] Website tegelgroep.nl

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details