Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Terug naar overzicht

Siniat

Gips -en vezelcementplaten die excelleren

Siniat is een merk binnen de Etex Building Performance divisie. Siniat biedt een assortiment binnen- en buitenoplossingen (scheidingswanden, plafonds, paneel-systemen) waarbij de prestaties te allen tijde primeren. Of het nu gaat om akoestiek, warmte-isolatie, vochtweerstand, brandweerstand of esthetiek: onze gips- en vezelcementplaten moeten voldoen aan heel wat criteria die belangrijk zijn om een zekere quality of life voor bewoners en gebruikers te kunnen garanderen.

Gipsplaten voor een veelheid aan prestatie-eisen

Gipsplaten worden steeds vaker toegepast in woning- en projectbouw, en dit voor zowel nieuwbouw als renovatie. Met gipsplaten kan men snel en eenvoudig lichte scheidingswanden, plafonds e.d. realiseren, waardoor gebouwen op korte termijn in gebruik genomen kunnen worden.

Vezelcementplaten, voor binnen en buitentoepassing

Vezelcementplaten zijn samengesteld uit portlandcement (een bindmiddel), minerale vulstoffen, organische versterkingsvezels (cellulose of hout) en functionele toeslagstoffen. Ze bieden een aantal extreem goede eigenschappen zoals hoge weerstand tegen vorst, brand, vocht, schimmels en ongedierte, … en een hoge mechanische weerstand (hoge stootvastheid en impactweerstand).

Modulaire bouw

We koesteren hoge verwachtingen van de innovaties in modulaire en prefabbouw. In plaats van metsers in weer en wind aan het werk te zetten op de werf, zijn er alternatieven met bijzonder veel potentieel. Denk maar aan de mogelijkheid om wanden in een gecontroleerde omgeving op te bouwen, onder gunstige temperatuur- en vochtcondities, en ze van daaruit naar de werf te transporteren. Onze materialen zijn uitermate geschikt voor deze manier van bouwen. Siniat is continu op zoek naar nieuwe systemen om nieuwe bouwmethoden te ondersteunen.

Projectondersteuning

We kunnen elk project intensief onder steunen dankzij een brede interne technische expertise, zodat we onze klanten kunnen helpen met het maken van de juiste keuzes. Daarbij genieten we van het voordeel dat de Etex Group internationaal actief is: we leren elke dag bij van onze collega’s en technologie centra uit het buitenland. Die inter nationale blik combineren we met een hyperlokale technische ondersteuning.

bedrijfsvideo

algemene informatie

Adres Oosterhorn 32-34
9936 HD Farmsum
Nederland
Telefoonnummer +31 (0) 85 902 81 30 E-mailadres info@siniat.nl Website www.siniat.nl

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details