ASK Romein

ASK Romein is autonome ontwerper én aannemer met vestigingen in Roosendaal, Vlissingen en het Belgische Malle. Het bedrijf biedt technische expertise in staal-, beton- en houtconstructies en werkt met eigen teams voor verkoop, engineering, productie en uitvoering. Vanuit de vestigingen in Roosendaal en Malle werkt ASK Romein bouwprojecten uit van A tot Z en realiseert complexe staalconstructies in binnen- en buitenland. In de vestiging te Vlissingen worden hoogwaardige staalconstructies geproduceerd welke door de ligging aan open water ook zeer groot van afmeting kunnen zijn. Waar nodig versterken de zusterbedrijven elkaar. De organisatie telt op dit moment zo’n 300 medewerkers en maakt een sterke groei door.

ASK Romein is een betrouwbare partner met een innovatieve, efficiënte en kostenbesparende uitwerking voor ieder project. Dankzij een professioneel projectmanagement en een deskundige handelswijze nemen zij risico’s weg bij de klant. “We zijn een uit-de-kluiten-gewassen bedrijf met veel ervaring”, zegt Ivan Vinck – CEO van ASK Romein. “Wij richten ons op projecten waarbij ASK Romein haar ervaring en knowhow kan inbrengen vanaf het prille moment van een eerste ontwerp tot en met de realisatie op de bouwplaats. Des te eerder wij kunnen instappen in het proces en kunnen meedenken met de klant des te groter onze toegevoegde waarde.”

In de productielocaties van Roosendaal beschikt het bedrijf over een zeer geavanceerd machinepark inclusief een gerobotiseerde assemblage- , en lasproductielijn. “Vanaf 2014 is onze samenstel- en lasrobot operationeel”, vertelt Vinck met trots. “Het effect hiervan is tweeledig, enerzijds is het een aanzienlijke besparing op de fabricage-kostencomponent en anderzijds maakt deze robot ons minder afhankelijk van handmatige productie. Zodra het laswerk geprogrammeerd is, gaat de robot aan de slag met een uiterste precisie, snel en met een zeer hoog kwaliteitsniveau.”

ASK Romein Offshore te Vlissingen fungeert al decennia lang als toeleverancier voor de offshore olie- en gassector alsmede voor de Offshore windindustrie. “Onze vestiging in Vlissingen levert complexe staalconstructies welke meestal ook een arbeidsintensiever karakter hebben”, verduidelijkt Vinck. “De Zeeuwse haven is daarbij een uitgekiende locatie. Van daaruit kunnen we zeer zware componenten transporteren via open water. Daarnaast wordt onze vestiging in Vlissingen ook ingeschakeld voor de meer arbeidsintensieve onderdelen van projecten die vanuit Roosendaal of Malle verworven worden.”

Met 300 medewerkers, een productiecapaciteit van circa 50.000 ton staal en een jaaromzet van meer dan € 175 miljoen in 2016, behoort ASK Romein tot de top van de staalbouwers van de Benelux. En toch heerst er binnen het bedrijf een opvallend platte organisatiestructuur. De lijnen tussen opdrachtgevers en de professionals van ASK Romein zijn kort en hetzelfde geldt voor het contact tussen de medewerkers onderling. Vinck: “Achter de schermen maken de zusterbedrijven veelvuldig gebruik van elkaars knowhow. We gaan voor beste oplossing, zonder de opdrachtgever hiermee te belasten.”
Ambitie en groei zijn kenmerkend voor de spirit binnen ASK Romein. Ervaren medewerkers blijven continu zoeken naar innovatieve oplossingen. Schoolverlaters krijgen er de kans om op uiteenlopende afdelingen mee te draaien om op die manier de functie te vinden waarin zij hun talenten optimaal kunnen inzetten. “We willen als bedrijf op een gezonde manier groeien. Groeimogelijkheden bieden aan je medewerkers is daar onlosmakelijk mee verbonden. Wie bij ons blijk geeft van enthousiasme en ambitie, kan rekenen op een ondersteuning in de vorm van relevante opleidingen en een passende functie.”

ASK Romein

ASK Romein
Bezoekadres:
Belder 101
4704 RK Roosendaal
Postadres:
Postbus 1013
4700 BA Roosendaal
Array
(
  [0] => Array
    (
      [adres] => Belder 101, 4704 RK Roosendaal
      [titel] => ASK Romein
      [nr] => A
    )

)
Van Berlo | Experts in funderingen en bedrijfsvloeren