Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Zwanenveld, Nijmegen | Slimme installaties maken de woningen NOM-ready

Zwanenveld, Nijmegen | Slimme installaties maken de woningen NOM-ready

Om het beste voorstel te krijgen voor de installaties van het Zwanenveld heeft Veluwezoom Verkerk Denned Installatietechniek uitgenodigd een voorstel uit te werken. De installaties moeten het energielabel sterk verbeteren en de woningen ‘NOM-ready’ maken. In de toekomst moeten de woningen met minimale ingrepen kunnen worden omgezet naar gasloos. 

“We hebben eerst gekeken naar de bestaande situatie”, vertelt Bas van Ditshuizen, commercieel adviseur van Denned. “Hoe konden we de bestaande installaties met zo weinig mogelijk aanpassingen geschikt maken voor de NOM-ready-ambitie van de opdrachtgever? De tapwaterinstallatie is hiervan een goed voorbeeld. Deze is blijven bestaan, maar door er een warmtepomp bij te plaatsen maakt deze nu meer gebruik van duurzame energie.”

Speciale renovatieafdeling
Denned heeft voor renovatiewerken een speciale afdeling binnen het bedrijf. De medewerkers van de afdeling Renovatie zijn vertrouwd met bewoond verbouwen. Ze geven even uitleg over hun werkzaamheden als dat nodig is. Ze verblijven zo kort mogelijk in de woning en zorgen ervoor dat de sanitaire voorzieningen minimaal buiten werking zijn. “Ook dat hebben we in ons voorstel naar voor gebracht”, vertelt Van Ditshuizen. “Zelfs de grotere renovaties inclusief badkamer en toilet kunnen we binnen drie dagen realiseren. De combinatie van deze factoren heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgenodigd als bouwteampartner.” 

Totaalinstallateur
Door te kiezen voor Denned, kiest Veluwezoom Verkerk bovendien voor een totaalinstallateur. Denned is thuis in loodgieterswerk, E-installaties, warmtepomptechniek, zonnepanelen en meer. Zij beschikt over een eigen meet-en-regelafdeling die de ontwerpen uitwerkt, de haalbaarheid onderzoekt en borg staat voor de uitvoering en nazorg. Dennis Scheffer, algemeen directeur van Denned: “dat maakt ons onafhankelijk van derden. We kunnen alle werkzaamheden zelf inplannen en optimaal op elkaar afstemmen. Een groot voordeel voor de opdrachtgever bij het maken van de algemene planning.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details