Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Projecten

Zuiver water voor Zwembad Waalslag

bouw filter 2 kopiëren
De metalen zandfilters werden in de werkplaats van Polypla in Kessel vervaardigd.

Tekst | Desiree Pennings

Beeld | Polypla B.V.

23 juni 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Bij Zwembad Waalslag in Tiel is de complete waterzuiveringsinstallatie gemaakt en geïnstalleerd door Polypla B.V., een familiebedrijf dat werd opgericht in 1970. Polypla is gespecialiseerd in de aanleg van waterzuiveringsinstallaties voor sprayparken en openbare zwembaden en de bouw van privézwembaden.

Het water van het wedstrijdbad wordt iedere zes uur rondgepompt en van het doelgroepenbad iedere vier uur.

De werkzaamheden van Polypla zijn onzichtbaar voor gebruikers, maar van cruciaal belang voor een goede waterkwaliteit. Onder het zwembad bevindt zich een riante kelder, waar het bedrijf een installatie heeft geplaatst. Deze installatie zorgt ervoor dat het zwemwater gefilterd en gezuiverd wordt met behulp van filters, UV-lampen en zoutelektrolyse. “Bijzonder trost zijn we op de metalen zandfilters met een doorsnede van 2,5 en 2,8 meter en met een hoogte van circa 3,5 meter, die bij ons in Kessel werden gefabriceerd. Door deze installatie creëren we een optimale waterkwaliteit, die we op afstand kunnen monitoren. De gezondheid van de gebruikers staat daarbij voorop”, aldus Noud Hillen, werkvoorbereider en monteur bij Polypla.

Vanuit de technische ruimte wordt de waterzuiveringsinstallatie aangestuurd. De gebruikers van het bad zien hier niets van, maar merken het wel degelijk aan de goede waterkwaliteit.

De installatie filtert in het wedstrijdbad zo’n 185.000 liter water per uur, waarna het water weer optimaal geconditioneerd is. Dit betekent dat de volledige inhoud van het wedstrijdbad elke zes uur volledig gezuiverd wordt. Het zwembadwater van het doelgroepenbad wordt elke vier uur volledig gezuiverd.

“We zijn trots dat we deel hebben mogen uitmaken van het projectteam dat deze accommodatie realiseerde. We kunnen spreken van een mooie accommodatie, waarbij de samenwerking met Wind Groep, Tankens Bouw en Drenth Installatietechniek zeer goed was”, aldus Hillen.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details