Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Zodra ons product was gemonteerd, had The Ox de bedoelde uitstraling’
De aluminium delen werden geanodiseerd in de fraaie bronskleur.

‘Zodra ons product was gemonteerd, had The Ox de bedoelde uitstraling’

Kozijnen in een fraaie bronskleur

De ruimtes naast de kozijnen van The Ox en de dakranden zijn bekleed met fraai, bronskleurig aluminium plaatmateriaal. Al-Zet plaatste hiervoor eerst tussen de kozijnen en de constructie de aluminium afdekkers om de ruimtes te dichten. Tevens zorgde zij ervoor dat de aluminium delen werden geanodiseerd in de fraaie bronskleur.

Technisch gezien bevatten de engineering, bewerking en productie van het plaatwerk voor Al-Zet geen enkel probleem. Het is haar corebusiness. En dus bestudeerde zij de tekeningen en verrichtte zij het meetwerk. “Het meetwerk in de metaalwereld luistert nauw”, vertelt Robert Kos, DGA van Al-Zet, hierover. “Metaal past of past niet. Daarom verrichten we het meetwerk bij voorkeur zelf, dan ligt de verantwoordelijkheid bij ons.” Na meting gingen de producten naar de engineeringsafdeling en werd het aluminium – bij Al-Zet aangeleverd in platen van 1,5 x 3 meter – geknipt, gevouwen en geanodiseerd.

Voldoende gekwalificeerde mensen 

“De werkelijke uitdaging zit tegenwoordig in de situatie eromheen”, vervolgt Kos. “Zo is het een uitdaging om aan voldoende gekwalificeerde mensen te komen. Gelukkig draai ik al dertig jaar mee in de bouw. Via duurzame relaties lukt het nog steeds om voldoende vakmensen aan te trekken, maar deze zijn voor 90% afkomstig uit het buitenland. Met handen, voeten en translate-apps proberen we tot elkaar te komen. Hoezeer de mensen ook hun vak verstaan, de communicatie blijft lastig.”

Tijdige levering

Een ander punt waar Kos tegenaan loopt, is de tijdige levering. “Het proces van inmeten, productie en afwerking vraagt gemiddeld vijftien werkdagen. Toch blijven mijn klanten vragen of het eerder geleverd kan worden.” Anderzijds blijven er ruim voldoende redenen om het vak van metaalbewerker te omarmen. “We maken iets moois. Zodra ons product was gemonteerd, had The Ox de bedoelde uitstraling.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details