Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Projecten

‘Zo min mogelijk ondersteuningen bij bouw prefab betoncasco’

Natures-Pride—Aanbouw—DVV-0624

Tekst | Patricia van der Beek

28 oktober 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Bij de uitbreiding van Nature’s Pride in Maasdijk was Holcon BV verantwoordelijk voor de engineering, productie, levering en montage van het betoncasco. Als bouwteampartner van De Vries en Verburg droeg de prefab betonspecialist bij aan een efficiënte hoofddraagconstructie, bestaande uit prefab betonnen kolommen, balken en wanden. 

“Met De Vries en Verburg hebben we op uiteenlopende projecten een langdurige relatie opgebouwd”, vertelt projectleider Bas van Oosterhout van Holcon. “Ook bij de nieuwbouw van Nature’s Pride in 2013 werkten we samen. Een belangrijke optimalisatie die we uit dat werk meenamen, is dat we zo veel mogelijk ondersteuningsvrij wilden bouwen. In samenwerking met constructief adviseur Kaskon modificeerden we de constructie zodanig, dat er tijdens de bouw zo min mogelijk ondersteuningen nodig waren. De crux lag vooral in de positionering van de vloeren op de balken.”

174 vrachtwagens met beton

Op de eigen productielocatie in Duitsland produceerde Holcon de 138 prefab betonnen balken, 141 kolommen en 53 wanden voor Nature’s Pride. Van Oosterhout: “Het gewicht van de balken varieert van 3.100 tot 50.000 kilogram. De wanden lopen uiteen van 700 tot 3.000 kilogram. In totaal produceerden en leverden we 2.000 kuub beton, verdeeld over 174 vrachtwagens.” In december 2020, na slechts 26 weken engineering en productie, verlieten de eerste elementen de fabriek. De grote elementen werden onder politiebegeleiding naar de Nederlandse grens getransporteerd. Dat vereiste een gedegen planning en voorbereiding. “Op locatie monteerde onze vaste partner Mammoet Betonmontage alle elementen”, zegt Van Oosterhout. “Afgelopen maart leverden we het betoncasco op. Midden in coronatijd, met de bijbehorende maatregelen, hebben we met alle betrokken partijen een mooie teamprestatie geleverd.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details