Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Zichtbaar groene stroom opwekken?

Windwokkel-01
Windwokkels kunnen op daken geplaatst worden, op een paal of als vervanging dienen van een vlaggenmast.

Tekst | Van den Pol Elektrotechniek

Beeld | Van den Pol Elektrotechniek

31 december 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Van den Pol Elektrotechniek is specialist op het gebied van zonne-energiesystemen. Zon en wind zijn complementair. Daarom is het dealerschap van de Windwokkel voor Van den Pol een logische uitbreiding van de dienstverlening op het gebied van duurzame energie. Deze compacte windmolen is een echte eyecatcher.

Met 25 jaar ervaring heeft Van den Pol een kennisvoorsprong opgebouwd bij de aanleg en het onderhoud van zonnestroominstallaties. Veiligheid wordt geborgd met een SCIOS-scope 12-inspectie door EVI Montfoort, de zelfstandige inspectietak van Van den Pol. In toenemende mate wordt zo’n toetsing door verzekeraars verplicht.

Door naast zon ook deze compacte windmolen in te zetten, maken klanten optimaal gebruik van complementaire groene energiebronnen.

Energiebronnen optimaal gebruiken

De opbrengstpiek van een PV-installatie ligt gemiddeld op 1 juli. Rond 1 januari wordt de minste zonne-energie opgewekt. Op dat moment leveren windmolens juist het meeste rendement. Reden voor Van den Pol om haar dienstverlening op het gebied van duurzame energie uit te breiden met de Windwokkel. Door naast zon ook deze compacte windmolen in te zetten, maken klanten optimaal gebruik van complementaire groene energiebronnen.

Solide en geluidloos

De kwaliteit van kleinere windmolens is niet altijd optimaal. Ook zien ze er vaak onaantrekkelijk uit. De Windwokkel is juist een echte eyecatcher. De solide, geluidloze windmolen leent zich prima voor een uitvoering in de huisstijl. Daarmee is het hele jaar zichtbaar dat duurzame energie wordt opgewekt. 

Windwokkels kunnen op daken geplaatst worden, op een paal of als vervanging dienen van een vlaggenmast. Van den Pol installeert de compacte windmolen zelf, inclusief eventueel grond- of dakwerk.

Potentie voor doorontwikkeling

De opbrengst van een Windwokkel is gelijk aan een gemiddelde particuliere PV-installatie. Er is veel potentie voor verdere doorontwikkeling en bredere toepassingen. Zo fungeert een container met meerdere windwokkels, PV-panelen en een accupack als duurzame generator bij events of op bouwplaatsen.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details