Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
YOTEL Asterweg | ‘Modulair bouwconcept biedt zowel innovatie, snelheid als degelijkheid’

YOTEL Asterweg | ‘Modulair bouwconcept biedt zowel innovatie, snelheid als degelijkheid’

Een belangrijk onderdeel van het ontwerp van YOTEL Amsterdam betreft de twee beddentorens, die modulair zijn geproduceerd in de fabriek van Ursem Modulaire Bouwsystemen, inclusief installaties en sanitair. “Wij waren de enige partij die een dergelijk prefab concept kon aanbieden en hebben dat concept op innovatieve wijze doorgezet naar de bouwpartners”, zegt hoofd commercie Boaz de Boer van bouwbedrijf Heddes Bouw & Ontwikkeling.

De realisatie van het volledige hotel is in handen van Heddes, inclusief de drie traditioneel gebouwde paviljoens (staalconstructie met vliesgevels). Blikvanger is het restaurantpaviljoen met grote glazen gevels; het zijn evenwel de twee beddentorens die voor het gewenste innovatieve bouwconcept zorgen, aldus De Boer. “Sowieso kiezen wij voor een integrale aanpak. Wij zijn met installateur Schouten Techniek partner van Ursem Modulaire Bouwsystemen, en hebben als zodanig al meerdere concepten ontwikkeld, zoals voor de studentencomplexen Laan van Spartaan in Amsterdam-West en Uilenstede in Amstelveen. De neuzen stonden in het voortraject van YOTEL Amsterdam dezelfde kant op; ook de leverancier voor de gevelbeplating – op locatie gemonteerd – zat vroeg aan tafel, waardoor wij ons concept goed konden doorontwikkelen voor ontwikkelaar Being Development en architectenbureau Studioninedots. Dat is gelukt, mede vanwege het innovatievermogen bij alle partijen.”

Repeterend vermogen
In de fabriek van Ursem Modulaire Bouwsystemen in Noord-Holland zijn 202 prefab hotelkamers geproduceerd volgens een vast stramien: een betonvloer voorzien van vier kolommen, HSB-dak en -wanden. De Boer: “Een soort doosje dat op een werkbare manier in de fabriek kon worden ‘opgevuld’ met installaties en sanitair. Er zat een aantal uitdagingen in het concept, zoals de verspringende gevel en het feit dat de badkamers zich aan de gevelzijde bevinden, maar het aantal kamers bood genoeg repeterend vermogen. Wij hebben zelfs de linnenkamer fabrieksmatig kunnen produceren. Het concept voor YOTEL Amsterdam is innovatief, snel te realiseren maar ook degelijk. De beddentorens waren in vijf weken op hoogte. Dankzij vaste partners en een nauwe betrokkenheid van opdrachtgever en ontwerpteam, bestaande uit onder andere Studioninedots, Delva Landschape Architecture Urbanism, Techniplan, IMD en Arup, is het mogelijk modulaire hotelbouw onder architectuur te realiseren volgens BREEAM ‘Excellent’.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details