Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Ymere en ERA Contour verrijken Amsterdam-Oost met 149 compacte sociale huurwoningen

Ymere en ERA Contour verrijken Amsterdam-Oost met 149 compacte sociale huurwoningen

Woningcorporatie Ymere en ERA Contour ondertekenen realisatieovereenkomst voor de start van woonproject De Eenhoorn

Woningcorporatie Ymere en TBI-onderneming ERA Contour ondertekenden recentelijk de realisatieovereenkomst voor het woningbouwproject De Eenhoorn aan de Rudolf Dieselstraat in Amsterdam-Oost. De huidige 124 beneden-boven-woningen moeten plaats maken voor ruim 300 appartementen die geïnspireerd zijn op appartementen in het Finse Helsinki. Ontwikkelende bouwer ERA Contour is verantwoordelijk voor de bouw van de woningen en begeleidt de sloop van de huidige huurwoningen. Korth-Thielens Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

“We bouwen op deze plek ruim 300 nieuwe betaalbare sociale huurwoningen. Veel woningen zijn door hun compacte indeling bijzonder geschikt voor starters en kleinere huishoudens”, weet Viviane Regout, lid van de directieraad van Ymere te vertellen. Aan dit type betaalbare huurhuizen in Amsterdam is volgens haar grote behoefte. “We zijn daarom blij dat we op deze mooie, centraal gelegen plek in Amsterdam iets kunnen doen voor iedereen die op zoek is naar betaalbaar huurhuis.”

“We vinden het fantastisch om samen met Ymere deze plek in Amsterdam-Oost te verrijken met deze appartementen. De buurt krijgt hiermee een nieuwe uitstraling. Bovendien zorgen de inrichting van de woningen, de gedeelde lobby en gezamenlijke binnentuinen voor meer levendigheid onder de toekomstige bewoners”, aldus Jeroen Heijdra, statutair directeur bij ERA Contour.

Comfortabel wonen in een klein design
Een modern grijs getinte gevel, een slimme woonindeling, veel grote ramen en hoge plafonds zorgen ervoor dat betaalbaar wonen in De Eenhoorn comfortabel, licht en ruimtelijk is. Toekomstige bewoners kunnen het straks zelf ervaren. In de Rudolf Dieselstraat in Amsterdam-Oost worden in de 1e fase 149 compacte appartementen gerealiseerd die variëren in oppervlak. Er zijn appartementen beschikbaar van 32 tot ruim 80 vierkante meter. Door te kiezen voor compacte woningen kunnen meer woningzoekenden blij worden gemaakt met de sleutel van hun nieuwe huis.

Volop dynamiek in een stadse oase
De toekomstige bewoners van De Eenhoorn hebben alle voorzieningen binnen handbereik. Het appartementencomplex is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Dat zorgt voor volop dynamiek in de buurt, de straten en de gebouwen. De gevarieerde en eigentijdse gebouwen gecombineerd met een rustige autoluwe omgeving en groene gebieden, maken dat je hier in een stadse oase woont.  De verschillende woningtypes vervullen meerdere woonwensen: van compacte woningen voor starters tot enkele grotere appartementen voor gezinnen.

Meer sociaal contact door gedeelde voorzieningen
Gemeenschappelijke ruimtes en gedeelde voorzieningen zijn in het appartementencomplex De Eenhoorn een goede aanvulling op de compacte woningen. Deze ruimtes waar buren samenkomen dragen bij aan meer veiligheid en verbondenheid en zorgen ervoor dat een woonplek dezelfde gebruiksgemakken heeft als een grotere woning. Door het delen van gezamenlijke ruimtes en een aantal voorzieningen leer je je buren beter kennen. Ook ontstaat er makkelijker een band tussen de bewoners. De gebouwen zijn gasloos en beschikken over zonnepanelen.

Start bouwwerkzaamheden in voorjaar 2019
ERA Contour start naar verwachting in het voorjaar van 2019 met de heiwerkzaamheden voor de bouw van de appartementen. Meer informatie over het project is te vinden op

Bron: ERA Contour

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details