Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Projecten

Woonwijk Gouwpark biedt passende woningen voor jong en oud

gouwpark-1

29 augustus 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Nieuw bestemmingsplan voor het terrein van voormalig ziekenhuis in Zaandam

Op het terrein van het voormalig ZMC is ruimte ontstaan voor een nieuw aantrekkelijk woonbuurtje: Gouwpark. Vandaag is het bestemmingsplan ter besluitvorming naar de raad gestuurd. Wethouder Songül Mutluer: “Hiermee hebben we de volgende fase bereikt, een grote stap dichterbij de bouw van 250 nieuwe woningen. Een mooi plan op een centrale locatie dichtbij het groen en voorzieningen. Met verschillende appartementen en grondgebonden woningen bieden we een prachtige kans aan Zaankanters van jong tot oud en voor elke portemonnee.”

Samen met projectontwikkelaars HSB Ontwikkeling en Wilma Wonen is gewerkt aan een divers woningbouwprogramma, waaronder ook het aandeel van 30% sociale huur en passende woningen voor doorstromers op de woningmarkt.

Aantrekkelijke ligging voor een gemengde veelzijdige wijk

De wijk is centraal gelegen en goed bereikbaar, dichtbij de A7 en het NS station Kogerveld. Aan de noordkant is het ziekenhuis met zorgboulevard en de Albert Heijn XL aan de Koningin Julianaweg. Met de Gouw aan de oostkant en Burgemeester In ’t Veldpark aan de zuidkant, ligt de wijk direct aan ecologische verbindingszones. De wens is om veel openheid te creëren zodat het groen ook goed zichtbaar is in en vanuit de wijk. De straten worden zo ingericht dat stapvoets moet worden gereden.

Foto: impressie Gouwpark (I)

Foto: Gouwpark impressie (II)

Bestemmingsplan binnenkort te raadplegen

Gouwpark behoort tot ‘Top 16 woningbouwplannen’ die Zaanstad versneld wil realiseren. De verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2020 gestart wordt met bouwen. Na publicatie van het vaststellingsbesluit ligt het bestemmingsplan ter inzage, digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.zaanstad.nl en op papier via de balie van het stadhuis. Meer informatie over het nieuwe Gouwpark is te zien op www.gouwpark.nl.

Foto: Gouwpark impressie vogelvlucht

Foto: Gouwpark impressie vogelvlucht

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details