Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Projecten

Woonstad Rotterdam sluit intentieovereenkomst voor 80 sociale huurwoningen in Nieuw Kralingen

Woonstad Rotterdam en de Ontwikkelcombinatie Nieuw Kralingen hebben op donderdag 9 juli 2020 de intentieovereenkomst gesloten voor 80 sociale levensloopbestendige...

naamloos-1-kopieren-2

13 juli 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Woonstad Rotterdam en de Ontwikkelcombinatie Nieuw Kralingen hebben op donderdag 9 juli 2020 de intentieovereenkomst gesloten voor 80 sociale levensloopbestendige huurwoningen in Nieuw Kralingen in Rotterdam. OCNK (een samenwerking tussen Heijmans en TBI-onderneming ERA Contour) is verantwoordelijk voor het ontwerp en realisatie van de 80 sociale huurappartementen. Belangrijkste uitgangspunt bij het ontwerp van het appartementencomplex zijn de drie ontwerpstijlen die het romantische karakter van de wijk vormgeven. Ook wordt rekening gehouden met de kernwaarden van Nieuw Kralingen zoals duurzaamheid en natuurinclusiviteit. Nieuw Kralingen wordt een nieuwe Rotterdamse stadswijk aan de westkant van het Kralingse Bos.

Huren op loopafstand van het groen en water

De huurwoningen zijn onderdeel van de eerste fase van 400 woningen in Nieuw Kralingen. Maria Molenaar, voorzitter Raad van Bestuur van Woonstad Rotterdam zegt hierover: “In Rotterdam is een tekort aan goede en betaalbare woningen voor onze huurders. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat we woningzoekenden ook betaalbare huurwoningen kunnen bieden in dit prachtige nieuwe stadsdeel van Rotterdam. Wij vinden dat elke Rotterdammer een fijne plek om te wonen verdient. Nieuw Kralingen is zeker zo’n plek. Bewoners lopen vanuit hun voordeur zo naar het bos of de plas.”

Nieuwe woonplek in 2022

De 80 sociale huurwoningen worden overwegend 3-kamerappartementen in een levensloopbestendig appartementengebouw. De verwachting is dat de bouw halverwege 2021 start en dat huurders eind 2022 kunnen genieten van hun nieuwe woonplek. ”We zijn blij dat we de handen ineen hebben geslagen met Woonstad Rotterdam. Samen hebben we het volste vertrouwen in deze nieuwe Rotterdamse wijk. Met de toevoeging van de sociale huurwoningen aan het totale woonprogramma wordt Nieuw Kralingen een stadswijk voor jong en oud,” aldus Erick Schouten, projectdirecteur Ontwikkelcombinatie Nieuw Kralingen.

Nieuw Kralingen

Met Nieuw Kralingen wordt de westkant van het Kralingse Bos uitgebreid met 800 nieuw woningen op het  voormalige bedrijventerrein. Hiervoor wordt de Bosdreef verlegd. Deze verlegging zorgt ervoor dat Nieuw Kralingen direct verbonden is met het Kralingse Bos en de Kralingse Plas. Nieuw Kralingen wordt een wijk, waar romantiek in volle glorie zichtbaar is. Dat zie je straks onder andere terug in het groen, de vorm van de straten en de architectuur. Meer informatie over de ontwikkeling van Nieuw Kralingen is terug te vinden op www.nieuwkralingen.nl.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%