Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woonopmaat en ERA Contour ondertekenen realisatieovereenkomst voor de start van nieuwbouwproject De Slotvrouwe

Woonopmaat en ERA Contour ondertekenen realisatieovereenkomst voor de start van nieuwbouwproject De Slotvrouwe

Iconische woontorens creëren karaktervol decor met historische accenten in Heemskerk

Drie iconische woontorens met rijkversierde gevels en zicht op het 13e-eeuwse kasteel Assumburg verrijzen met de komst van nieuwbouwproject De Slotvrouwe straks aan de Debora Bakelaan in Heemskerk. Woningcorporatie Woonopmaat en TBI-onderneming ERA Contour ondertekenden hiervoor op maandag 13 januari 2020 de realisatieovereenkomst. De komst van De Slotvrouwe wordt daarmee nog concreter. In totaal komen er in de drie woontorens 222 appartementen: 201 huurappartementen en 21 koopappartementen De appartementen variëren van circa 33 m2 tot circa 106 m2 en zijn allemaal aardgasvrij. ERA Contour is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het project en de bouw van de woningen. Architectenbureau Groosman is verantwoordelijk voor het ontwerp.

“Een lang gekoesterde wens van veel (buurt)bewoners en woningzoekenden gaan we nu echt vervullen. Zij hebben de plannen helpen maken. Een unieke situatie!”, zegt Sjoerd Hooftman, directeur-bestuurder van woningcorporatie Woonopmaat.

“We vinden het fantastisch om De Slotvrouwe in dit historische gebied tot leven te brengen en daarmee de omgeving te verbinden met kasteel Assumburg en tegelijkertijd ook met elkaar”, aldus Jeroen Heijdra, directeur bij ERA Contour.

Zicht op het park en de kasteeltuinen

Drie slanke gebouwen met 222 appartementen van circa 33 m2 tot circa 106 m2 groot en een warm uiterlijk dankzij de rijk gemetselde gevels. Volledig uitgevoerd in baksteen en een speelse decoratieve grid. Dat is De Slotvrouwe. Smalle en hoge gevelopeningen benadrukken de lengte van de gebouwen. Om het parkgevoel dichterbij de bewoners te brengen, staan de woontorens in een groen landschap. Qua positie liggen ze nagenoeg op één lijn met de voorgevels van de omliggende gebouwen. Dat zorgt ervoor dat de bewoners aan de Debora Bakelaan een vrij uitzicht hebben op het nieuwe park en de kasteeltuinen. Ook bewoners van de nieuwe woontorens kunnen daarvan straks genieten. Vanaf de entree heeft iedere woontoren zicht op het historische Slot Assumburg en de prachtige kasteeltuinen.

Jeroen Heijdra, directeur ERA Contour en Sjoerd Hooftman, directeur-bestuurder van Woonopmaat schudden elkaar de hand na ondertekening van de realisatieovereenkomst van De Slotvrouwe.

 

Historische thema’s verbinden woontorens met Slot Assumburg

De woontorens zijn ook in de uitvoering verbonden met het nabijgelegen kasteel dankzij de gedetailleerd uitgewerkte thema’s per gebouw. Zo is de eerste woontoren uitgevoerd in het thema ‘Zaligheid’, dat verwijst naar de ‘acht zaligheden’, een rij van 8 beroemde woningen die vroeger langs de Tolweg stond. De middelste toren heeft het thema ‘Gerechtigheid’ dat verwijst naar de rechtspraak die vroeger op de binnenplaats van het kasteel werd gesproken. En de derde woontoren ‘Heerlijkheid’ verwijst naar de gezaghebbende ‘heer’ in de Middeleeuwse tijd. In omvang zijn de woontorens gelijk, maar ze hebben elk een eigen signatuur door verschillen in de bekroning, de plint en het groen rondom het gebouw.

Gebouwen zijn volledig aardgasvrij

De Slotvrouwe is klaar voor de toekomst, want alle appartementen zijn energiezuinig, goed geïsoleerd, aardgasvrij en voorzien van warmtepompen voor verwarming.

Niet alleen de bewoners van de bestaande flats krijgen hier straks een nieuwe plek. Ook de eerder gehuisveste dwergvleermuizen keren terug in de woontorens. Zij beschikken hier straks over een eigen permanente voorziening.

Start bouwwerkzaamheden in voorjaar 2020

ERA Contour verwacht in het voorjaar 2020 te beginnen met de werkzaamheden voor de bouw van de appartementen. Het nieuwbouwproject wordt naar verwachting in het najaar van 2022 opgeleverd. De verkoop van de 21 koopappartementen verwachten we in het tweede kwartaal van 2020 te starten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details