Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Wonen op De Zuid in Scheveningen wordt spectaculair
De vliesgevels bevinden zich bij de commerciële ruimtes.

Wonen op De Zuid in Scheveningen wordt spectaculair

Wonen aan de ‘zonnige zijde’ van Den Haag, noemen projectontwikkelaars MRP en Vorm het project De Zuid. We hebben het over een compleet nieuwe wijk op het voormalige Norfolkterrein rond de Derde Haven van Scheveningen. Deze nieuwe wijk ligt achter de duinen van het Zuiderstrand, vlakbij de kades rond de haven. Het hele project is een unieke mix aan appartementen en grondgebonden woningen. In totaal komen er 400 woningen. De appartementen bieden uitzicht over de duinen, het strand en de zee of over de bedrijvige haven. De grondgebonden woningen staan in de luwte van de appartementen en vormen een soort dorp. De komende jaren groeit De Zuid steeds verder. ZuidDuin en ZuidHaven zijn inmiddels gerealiseerd. MRP en VORM ontwikkelen nu ZuidKade. De kozijnen zijn en worden geleverd door Facédo uit Velp. We spreken met uitvoerder Ben Slebus en projectmanager Bram Leijser.

Bij de appartementen is maar liefst 2.718 m2 aluminium kozijn verwerkt.

Fase 1: ZuidHaven

“Projectdeel ZuidHaven bestaat uit 9 grondgebonden woningen en 60 appartementen”, somt Leijser op. “Bij de grondgebonden woningen hebben wij in totaal 385 m2 aan kunststof kozijnen verwerkt, bij de appartementen maar liefst 2.718 m2 aluminium kozijnen en dan nog eens 215 m2 aan aluminium vliesgevels.” Op de vraag welke merken en types kozijnen door Facédo geleverd zijn, antwoord Slebus: “De kunststof kozijnen komen van K-VISION, type Cube. Dit is een verdiepte kozijnserie. De aluminium kozijnen en vliesgevels komen van Kawneer, respectievelijk de Kawneer RT72 Reflex 1.2 vlakke, geïsoleerde kozijnen en de Kawneer AA100Q geïsoleerde vliesgevelserie. De schuifpuien die in het werk voorkomen zijn ook van Kawneer.” Leijser voegt toe: “De Reflex 72 serie kozijnen is brandwerend voor 30 minuten. De eerdergenoemde vliesgevels bevinden zich bij de commerciële ruimtes.” 

Alles is door Facédo onbeglaasd aangevoerd. Slebus legt uit: “We werkten achter de afbouw van de steiger aan. De beglazing is in de kozijnen gekomen nadat deze gemonteerd waren, zo hebben we per bouwlaag alles wind- en waterdicht gemaakt. Sprekend over wind en water: daar zat wel een uitdaging, zo aan de kust. Op de steiger sta je vol in de wind en dat, in combinatie met het tempo waarin gewerkt moest worden om de afbouw van de steiger te kunnen volgen, was best een opgave.” Ten tijde van dit interview is Vorm Bouw B.V. begonnen met de voorbereiding van fase 2: ZuidKade. Leijser zegt tot besluit: “Fase 2 bestaat uit 14 grondgebonden woningen en 75 appartementen. Al met al een schitterend project op een bijzonder fraaie locatie.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details