Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Wonen in Bataviahaven. Een nieuw gezicht voor Lelystad

Wonen in Bataviahaven. Een nieuw gezicht voor Lelystad

In Lelystad verrijst het project Wonen in Bataviahaven: nieuwbouwappartementen en eengezinswoningen aan en vlakbij de kade van de jachthaven, omringd door horeca en winkels. Het ontwerp van de gebouwen is gebaseerd op de Amsterdamse pakhuizen uit de Gouden Eeuw, met strakke lijnen en hoge ramen. Dit sluit prima aan bij de industriële sfeer van de omgeving. Alle woningen worden van de nodige luxe voorzien, zoals een balkon of ruime tuin en een eigen parkeerplaats. Bataviahaven moet het bruisende middelpunt van Lelystad worden.

Op de hoeken bevinden zich twee luxe penthouses.

In Bataviahaven komen uiteindelijk vijf woonblokken, omringd door cafés en restaurants en met Batavia Stad Fashion Outlet op een paar honderd meter afstand. Een bruisende omgeving voor zowel bewoners als passanten. Van Wijnen ontwikkelt en realiseert de tweede fase van het project. Ook de eerste fase heeft ze mee ontwikkeld en gerealiseerd. “We hebben het eerste woonblok al in 2009 opgeleverd en zijn nu bezig aan het tweede blok. Dat gaat om 78 appartementen met een commerciële ruimte eronder en in september starten we met de bouw van 19 grondgebonden woningen”, vertelt Wouter de Vries, projectontwikkelaar bij Van Wijnen.

Er komen negentien grondgebonden woningen.

Het appartementsgebouw bestaat uit twee torens met een middenstuk. De appartementen vormen een mix van grote en kleinere woningen, met twee luxe penthouses bovenin de torens. Het complex telt 36 koopappartementen en 42 huurappartementen. De woningen krijgen één tot drie slaapkamers en één of twee badkamers. Ze worden uiteraard duurzaam gebouwd, met duurzame materialen en geprefabriceerde betonelementen waar mogelijk. De Vries: “De impact op de bouwplaats zelf is minimaal, met zo min mogelijke afvalstromen. De energieverbruiken matchen met het Bouwbesluit.”

De grondgebonden woningen komen achter de appartementen te liggen en zijn bedoeld voor gezinnen.

Schitterende vergezichten

De appartementen krijgen een schitterend uitzicht over de waterrijke omgeving. Dat geldt met name voor de penthouses, die uit twee lagen komen te bestaan, met op de eerste verdieping een master bedroom en een aangrenzende badkamer. Op de bovenste verdieping bevinden zich drie slaapkamers met elk een eigen badkamer.

De appartementen die nu worden gerealiseerd, worden in 2022 opgeleverd. Later volgen de eengezinswoningen. Deze zijn geschikt voor grotere gezinnen en bestaan uit drie woonlagen. Met minimaal vier slaapkamers, een ruime tuin en een eigen parkeerplaats in de ondergrondse parkeergarage worden deze woningen niet minder luxe dan de appartementen.

Bataviahaven moet het bruisende middelpunt van Lelystad worden.

Hotspot

Volgens het masterplan van de gemeente telt het project Wonen in Bataviahaven in de toekomst meer dan 175 woningen. De woningen die op dit moment ontwikkeld worden, zijn inmiddels allemaal verkocht, vertelt De Vries. “De ontwikkeling van het gebied is een samenspel tussen de gemeente Lelystad en Van Wijnen. We zijn hier één van de mooiste plekken van Lelystad aan het ontwikkelen, wat een hotspot wordt om te zijn. Er komt een mix aan bewoners, van starters tot gezinnen en senioren.” In de toekomst zullen de volgende woningen getenderd worden door de gemeente Lelystad. Of Van Wijnen die ook mag ontwikkelen, is op dit moment nog niet bekend.  

Bouwinfo

Architect
Groosman Architecten

Hoofdaannemer
Van Wijnen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details