Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Wonen aan de Ham in Bergen op Zoom bereikt hoogste punt

Wonen aan de Ham in Bergen op Zoom bereikt hoogste punt

ERA Contour realiseert 21 appartementen en 14 herenhuizen in historische stijl met comfort van nu

Wonen aan de Ham, het nieuwbouwproject met 21 ruime appartementen en 14 herenhuizen, in Bergen op Zoom heeft nu officieel het hoogste punt bereikt. In het bijzijn van toekomstige bewoners en de omwonenden onthulde wethouder Patrick van der Velden het timpaan, het hoogste punt, van het statige Hamhuis dat 22,5 meter hoog is. Na de onthulling van het timpaan en het bereiken van het hoogste punt ontving de wethouder een miniatuurversie van het timpaan.

In Wonen aan de Ham realiseert ERA Contour 21 ruime appartementen en 14 herenhuizen met een historische look en het comfort van nu. De vierlaagse herenhuizen beschikken over 5 kamers en zijn ruim opgezet. Starters, doorstromers, gezinnen en senioren kunnen er vanaf eind 2019 naar hartenlust wonen en genieten van de waterrijke omgeving. Het nieuwbouwproject maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling ScheldeVesting, de grootste binnenstedelijke ontwikkeling van Bergen op Zoom. Wethouder Patrick van der Velden van de gemeente Bergen op Zoom is enthousiast over het nieuwe woongebied: ”Aan de vraag merk je dat steeds meer mensen hier willen wonen. Het gemeentebestuur van Bergen op Zoom is ingenomen met het feit dat ScheldeVesting steeds meer vorm krijgt en stapje voor stapje uitgroeit tot een van de mooiste wijken van Bergen op Zoom.”

Wonen aan de Ham

Een statig en stoer Hamhuis in pakhuisstijl
Het Hamhuis is een stoer en stevig gebouw in pakhuisstijl met 19 driekamerappartementen die een woonoppervlakte hebben van 105 tot 122 vierkante meter. Daarnaast huisvest het gebouw 2 vierkamerpenthouses van183 vierkante meter. Het statige woongebouw ligt te midden van het water waarvan de toekomstige bewoners straks kunnen genieten vanaf hun royale balkon of terras. Bovendien vormt het Hamhuis de overgang van het nieuwe gebied naar het oude stadscentrum van Bergen op Zoom. Cultuur, historie en horeca komen daarmee een stuk dichterbij voor de toekomstige bewoners.

Even verderop is ERA Contour bezig met een nieuw woonplan dat eveneens onderdeel is van de gebiedsontwikkeling ScheldeVesting, genaamd De Soete Veste. Dit woonplan verrijkt het gebied met 65 duurzame en sfeervolle koopwoningen. De verkoop hiervan start naar verwachting in het najaar van 2019. Meer informatie over het woonplan is te vinden op www.desoeteveste.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details