Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw

Wijdelande, Uithoorn | Het beste van aluminium en kunststof

De architect van nieuwbouwproject Wijdeland had uitgesproken ideeën voor de dakkapellen. Deze moesten een ranke uitstraling krijgen, te verwezenlijken met...

img_3390-kopieren

5 oktober 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Hyperslanke dakkapellen, exact in de juiste kleur

De architect van nieuwbouwproject Wijdeland had uitgesproken ideeën voor de dakkapellen. Deze moesten een ranke uitstraling krijgen, te verwezenlijken met smalle profielen en een uitgebouwde trim. Dat bracht hem als vanzelf bij Knipping Kozijnen.

Knipping Kozijnen voert een breed dakkapelconcept. “We zijn gespecialiseerd in producten die de beste kwaliteiten van kunststof en aluminium bij elkaar brengen”, vertelt Jacob Wiering, algemeen directeur van Knipping Kozijnen. “Aluminium laat zich gemakkelijk vormen om het daarna eenvoudig op de gewenste kleur te brengen. De kracht van kunststof zit in de gebruikersvriendelijkheid. Kunststof voelt prettig aan, biedt comfort en heeft uitstekende isolerende kwaliteiten. Door de kwaliteiten van kunststof en aluminium te combineren, kunnen we optimaal meebewegen met de wensen van architecten.”

Een partij die meedenkt

Binnen het bestaande dakkapelconcept was het gevraagde ontwerp niet aanwezig. “In dat geval gaat het ontwerp naar onze R&D-afdeling”, vertelt Wiering. “Hier denken onze mensen niet alleen mee over het ontwerp, maar ook over alle omringende factoren. Denk hierbij maar aan het bouwtempo dat gehaald moet worden, het transport naar de bouwplaats, de opslagruimte op de bouwplaats en een levenscyclusanalyse van de toegepaste materialen in het kader van BREEAM- of BENG-certificatie. Alles is mogelijk.”

Sterk in maatwerk

Voor Wijdeland produceerde Knipping Kozijnen 39 dakkapellen in acht verschillende uitvoeringen. Wiering: “Het was een hele puzzel en tegelijkertijd was het leuk om die puzzel uit te voeren. Oorspronkelijk waren we gespecialiseerd in particuliere opdrachten. Hierdoor veren we nog steeds op bij maatwerkproducties. Dankzij de combinatie aluminium/kunststof kunnen we producten maken – ook kozijnen, deuren en schuifpuien – die exact aansluiten op de architectuur zoals architecten die graag zien. We kunnen profielen hyperslank maken. Bovendien kunnen we ze leveren in elke gewenste kleur en zijn ze nagenoeg onderhoudsvrij. Dit biedt ook grote voordelen voor toekomstige gebruikers. Zij hebben maximale ruimte aan de binnenkant en een optimale lichtinval.”

Knipping Kozijnen leverde de dakkapellen voor Wijdeland kant-en-klaar en just-in-time af. De dakdekkers hoefden enkel nog de omringende dakpannen te leggen. Dankzij de optimale prefabricage werd een tempo gehaald van zes tot acht dakkapellen per dag. In februari 2020 werd de laatste geplaatst.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%