Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Wijdelande, Uithoorn | Het beste van aluminium en kunststof

Wijdelande, Uithoorn | Het beste van aluminium en kunststof

Hyperslanke dakkapellen, exact in de juiste kleur

De architect van nieuwbouwproject Wijdeland had uitgesproken ideeën voor de dakkapellen. Deze moesten een ranke uitstraling krijgen, te verwezenlijken met smalle profielen en een uitgebouwde trim. Dat bracht hem als vanzelf bij Knipping Kozijnen.

Knipping Kozijnen voert een breed dakkapelconcept. “We zijn gespecialiseerd in producten die de beste kwaliteiten van kunststof en aluminium bij elkaar brengen”, vertelt Jacob Wiering, algemeen directeur van Knipping Kozijnen. “Aluminium laat zich gemakkelijk vormen om het daarna eenvoudig op de gewenste kleur te brengen. De kracht van kunststof zit in de gebruikersvriendelijkheid. Kunststof voelt prettig aan, biedt comfort en heeft uitstekende isolerende kwaliteiten. Door de kwaliteiten van kunststof en aluminium te combineren, kunnen we optimaal meebewegen met de wensen van architecten.”

Een partij die meedenkt

Binnen het bestaande dakkapelconcept was het gevraagde ontwerp niet aanwezig. “In dat geval gaat het ontwerp naar onze R&D-afdeling”, vertelt Wiering. “Hier denken onze mensen niet alleen mee over het ontwerp, maar ook over alle omringende factoren. Denk hierbij maar aan het bouwtempo dat gehaald moet worden, het transport naar de bouwplaats, de opslagruimte op de bouwplaats en een levenscyclusanalyse van de toegepaste materialen in het kader van BREEAM- of BENG-certificatie. Alles is mogelijk.”

Sterk in maatwerk

Voor Wijdeland produceerde Knipping Kozijnen 39 dakkapellen in acht verschillende uitvoeringen. Wiering: “Het was een hele puzzel en tegelijkertijd was het leuk om die puzzel uit te voeren. Oorspronkelijk waren we gespecialiseerd in particuliere opdrachten. Hierdoor veren we nog steeds op bij maatwerkproducties. Dankzij de combinatie aluminium/kunststof kunnen we producten maken – ook kozijnen, deuren en schuifpuien – die exact aansluiten op de architectuur zoals architecten die graag zien. We kunnen profielen hyperslank maken. Bovendien kunnen we ze leveren in elke gewenste kleur en zijn ze nagenoeg onderhoudsvrij. Dit biedt ook grote voordelen voor toekomstige gebruikers. Zij hebben maximale ruimte aan de binnenkant en een optimale lichtinval.”

Knipping Kozijnen leverde de dakkapellen voor Wijdeland kant-en-klaar en just-in-time af. De dakdekkers hoefden enkel nog de omringende dakpannen te leggen. Dankzij de optimale prefabricage werd een tempo gehaald van zes tot acht dakkapellen per dag. In februari 2020 werd de laatste geplaatst.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details