Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Wijdelande, Uithoorn | Gasloos en energiezuinig

Wijdelande, Uithoorn | Gasloos en energiezuinig

Nieuwbouwwoningen op maat

Landelijk, royaal en comfortabel wonen. Dat kan binnenkort in Uithoorn, waar 76 gasloze woningen worden gebouwd. De toekomstige bewoners kregen hier zoveel ruimte voor eigen inbreng, dat de woningen nagenoeg op maat worden gebouwd.

De nieuwe wijk Wijdelande telt 43 parkwoningen met oppervlaktes tussen de 110 en 123 m². De 33 laanwoningen bestaan uit twee-onder-één-kapwoningen met een woonoppervlakte tussen de 145 en 175 m². Alle woningblokken hebben een eigen, charmante uitstraling. Dit bereikte Mulleners + Mulleners Architecten door verspringingen in het metselwerk, veel verschillende details en uiteenlopende kleuren. Voor BAM Wonen vraagt dit de volle aandacht bij het optrekken van de gevels. Veensma: “De uitvoerende partijen werken bij wijze van spreken met de werktekeningen in de hand.”

Comfort maakt de woningen geschikt om er tot op hoge leeftijd te blijven wonen.

 

Inspirerende Home Studio’s

Aan de binnenzijde van de woningen is de uitdaging voor BAM Wonen niet minder groot. Hier zijn het de toekomstige bewoners die de verschillen bepalen. “Ter inspiratie hebben we hen allemaal uitgenodigd bij onze Home Studio’s”, vertelt Veensma. “Hier laten compleet ingerichte woningen zien wat er op woongebied allemaal mogelijk is. De bezoekers zien er vloeren, wandafwerkingen, dakkapellen, volledig ingerichte keukens, raamdecoraties en meer. Sommige kopers brengen hier meerdere dagen door om hun keuzes te maken. Home Studio’s speelt de gegevens naar ons door en maakt de tekeningen. Het resultaat is natuurlijk dat de woningen aan de binnenzijde geweldig verschillen. Dus ook hier moeten we goed bij de les blijven.”

Uiteenlopende kleuren bezorgen de woningen een eigen identiteit.

 

Duurzaamheid

In het kader van duurzaamheid worden de woningen optimaal geïsoleerd, luchtdicht gebouwd en voorzien van tripleglas. “Elke woning krijgt een bodemwarmtepomp met een geïntegreerde boiler. Met deze warmtepompinstallaties worden de woningen voorzien van warmte, warmtapwater en, op warme zomerdagen, beperkte koeling. Het resultaat is een energiezuinige woning die ruim onder de huidige norm valt, namelijk een EPC van 0,4. Verder is er veel aandacht voor de luchtdichtheid, waardoor de woningen ook ver onder de gestelde Qv-waarden zitten. We doen niet anders meer.”

Smart technology

In Wijdelande wordt opvallend veel ‘Smart Living’ toegepast. Slimme rookmelders, USB-wandcontactdozen en op afstand en tijd bedienbare voorzieningen maken de woningen comfortabel en geschikt om er tot op hoge leeftijd te blijven wonen. “Het zijn mooie woningen op een mooie stek”, vat Veensma samen. “Ze liggen in een rustige, landelijke omgeving met volop groen en water in de buurt. Tegelijkertijd liggen ze op een steenworp afstand van Amsterdam en Amstelveen.” Omstreeks de bouwvakvakantie van 2020 wordt de laatste woning opgeleverd.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details