02:12
19-07-2018

‘Wij zorgen voor een grondige basis en juiste uitvoering’

Grondig met daadkracht. Dat is de slogan van Van de Beeten B.V. uit het Brabantse Veghel. Het in 1940 gestarte familiebedrijf is anno 2018 uitgegroeid tot een multidisciplinair grondverzet- en transportbedrijf met 120 medewerkers, die dagelijks op pad gaan om de mooiste projecten te realiseren. Van de aanleg van onder- en bovengrondse infra en eersteklas bodems voor de hippische sector tot en met cultuurtechnische werken, de levering van primaire en secundaire bouwstoffen, de verhuur van machines en transportmiddelen en de aanleg van exclusieve tuinen, landgoederen en vijvers. Een hoge kwaliteit van werken, materiaal en materieel, aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers én duurzame klantrelaties staan hierbij te allen tijde voorop.

Naast directeur-eigenaar Bas van de Beeten wordt het familiebedrijf geleid door een managementteam met vier MT-leden, die de diverse divisies van het bedrijf aansturen. Waar Niels Schellekens eindverantwoordelijk is voor alle infraprojecten, managet collega Bart Tibosch de buitenruimtelijke projecten. Hiertoe behoren onder andere de sportbodems voor de paardensport, evenals de aanleg van landgoederen, exclusieve tuinen en vijverpartijen en de landschappelijke inrichting van bedrijfstuinen, in de breedste zin van het woord. Operationeel Manager Pedro Jansen verzorgt de verhuur van graafmachines, shovels, bulldozers, minigravers en vrachtauto’s, evenals de levering van zand, grond, menggranulaat en andere bouwgrondstoffen, terwijl Adjunct-Directeur Ben Bolman de financiële zaken, vergunningen, KAM-processen en veiligheid bewaakt.

Diversiteit aan projecten
Van de Beeten B.V. werkt voor een brede groep opdrachtgevers, aannemersbedrijven, bouwbedrijven en infra-aannemers. “Daarnaast werken we ook rechtstreeks in opdracht voor private opdrachtgevers en industriële bedrijven”, vertelt Schellekens. “Naast BAS Volvo hebben we recent werkzaamheden uitgevoerd voor Vanderlande Industries in Veghel, waar we de complete inrichting van de bedrijfstuin hebben verzorgd. Behalve een passerelle hebben we onder meer een vijverpartij, betonverhardingen en de riolering aangebracht. Bovendien hebben we het complete groen voor onze rekening genomen, inclusief bankjes met WiFi-spots, waardoor een aantrekkelijke werktuin is ontstaan.”

Voor bouwbedrijf Van de Ven is Van de Beeten B.V. op dit moment betrokken bij de bouw van een nieuw distributiecentrum voor Lidl in Oosterhout, waarbij het bedrijf zich focust op alle werkzaamheden die niet bouwgerelateerd zijn. Van het grondwerk en de aanleg van de fundering tot en met de infrastructuur, waaronder de riolering, mantelbuizen en bestrating. Schellekens: “Voor dezelfde aannemer voeren wij gefaseerd de onder- en bovengrondse infrawerkzaamheden uit voor het nieuwe distributiecentrum van Kuehne + Nagel in Veghel. Inclusief het grondwerk, de aanleg van de riolering, fundering en bestrating en de complete inrichting van het buitenterrein. Daarbij zijn we – in opdracht van Unibouw – betrokken bij de nieuwbouw van DC Delin Capital in Roosendaal, waar we het complete grondverzet, de verhardingen, het straatwerk, de groenstroken, de bermen, de wadi’s, het infiltratieriool en de infiltratiekoffers verzorgen.”

Win-winsituatie
“Opdrachtgevers zijn bij ons verzekerd van de hoogste kwaliteit, tegen de beste prijs”, benadrukt Schellekens. “Om hiertoe te komen, werken we met de beste mensen, materiaal en materieel, waarbij we graag een brug slaan tussen de verschillende projecten. Bijvoorbeeld door de materialen die bij het ene project vrijkomen, duurzaam te hergebruiken in andere projecten. Dit levert een win-winsituatie op voor onze eindklant, maar ook voor het milieu.”

Ontwikkelingen en innovaties
In de werkplaats in Veghel onderzoekt en ontwikkelt Van de Beeten B.V. continu nieuwe mogelijkheden en technieken, om het werk efficiënter, sneller en beter uit te kunnen voeren, met zo min mogelijk menskracht. Beslist noodzakelijk, volgens Schellekens, omdat de handjes in het werk steeds schaarser worden. “De afgelopen jaren heeft dit geleid tot diverse innovaties, waaronder de eerste dubbele machinale steenklem in Nederland, waarmee we met één machine en één machinist 800-900 vierkante meter stenen per dag kunnen leggen. Daarbij is al ons materieel voorzien van GPS machinebesturing, waarmee medewerkers exact kunnen zien op welke locaties welke acties gewenst zijn. Een kortere productietijd én een maximaal eindproduct zijn het resultaat.”


‘Alle terreinwerkzaamheden die niet bouwgerelateerd zijn worden aangenomen’.

Tekst | Lieke van Zuilekom     Beeld | Van de Beeten B.V. / Photo7fotografie


VAN DE BEETEN B.V.
Erpseweg 9
5463 PG Veghel

T  +31 (0)413 363 199
info@vandebeeten.nl
www.vandebeeten.nl 

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners