Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Wij zijn gespecialiseerd in complexe vraagstukken’
Het metselwerk boven de raamopeningen wordt opgevangen door een stalen latei.

‘Wij zijn gespecialiseerd in complexe vraagstukken’

Veilig metselen dankzij metselwerkondersteuningen

De grote diversiteit aan metselwerk in Nieuw Kralingen wordt mogelijk gemaakt door de metselwerkondersteuningen van Leviat. Dit is nodig, omdat de woningen komen te bestaan uit metselwerk dat afwijkt van de standaard. Gelukkig is het bedrijf goed in het oppakken van complexe vraagstukken.

Leviat is een wereldleider die hijs-, verbindings- en verankeringstechnologieën levert voor de bouw- en industriële sector. Binnen de woningbouw zorgt zij voor de juiste wand- en vloerverbindingen, maar ook voor een verbetering van de brandwerendheid, thermische en akoestische prestaties. In Nieuw Kralingen zorgt zij ervoor dat er veilig gemetseld kan worden, vertelt Sales Engineer Hakan Küçükoğlu. “Het metselwerk boven de raamopeningen wordt bijvoorbeeld opgevangen door een stalen latei. Ook hebben we geveldragers: een hoeklijn met consoles die je bevestigt aan de achterconstructie. Het is een behoorlijk project met verschillende fases. Op dit moment zijn we aan het engineeren en uitleveren.”

De metselwerkondersteuning in Nieuw Kralingen is niet standaard, maar dat is juist waar Leviat goed in is.

Specialiteit

De variatie in de woningen zorgt ervoor dat ook de ondersteuningen afwijken van de standaard. Prefab lateien, gebogen, ronde en schuine metselwerkondersteuningen komen er allemaal in voor. Dit is dan ook de specialiteit van Leviat, aldus Küçükoğlu. “Bij rijtjeswoningen werk je vaak met woningen die kopieën van elkaar zijn, dan ben je snel klaar. Hier is het minder makkelijk.”

Geveldragers ter ondersteuning van het gevelmetselwerk.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van aannemer Heijmans in combinatie met ERA Contour. Die samenwerking verloopt goed, volgens Küçükoğlu. ERA Contour is dan ook een vaste partner waar Leviat al jarenlang mee samenwerkt.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details