Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Wij zijn een totaalpartner voor de bouw’

Wij zijn een totaalpartner voor de bouw’

Het sandwichpaneel staat bekend om een goede prijs-kwaliteitverhouding, waardoor het in de bouw van bedrijfspanden een gewild verwerkingsproduct is. De tijd dat de productie en leverantie van sandwichpanelen simpelweg prijs-gestuurd is, is echter voorbij, zegt General Sales Manager Harry van der Veen van leverancier Cladding Point. “De vraag naar grotere statische overspanningen, brandveiligheid en betere thermische prestaties maken van Cladding Point meer en meer een totaalpartner voor de bouw.”

Naarmate wettelijke eisen worden aangescherpt, komen er ook meer vragen op producenten af, vertelt Van der Veen. “Zo zijn de nieuwe Europese EN-normen voor brandwerendheid van kracht geworden. Wij hebben alle paneeltypes voorafgaand aan de invoering volgens de nieuwe normeringen laten testen, zodat wij alle vragen die montagepartijen hebben, meteen kunnen beantwoorden.” Dat is geen zekerheid vooraf, merkt Van der Veen. “Vaak blijken onze klanten met vragen te zitten over wat nieuwe eisen betekenen voor hun project. Wij kunnen stellen dat alle tests aan onze eigen verwachtingen hebben beantwoord, en kunnen dus ook goed uitleggen wat een gevraagde eis voor effect heeft.” Dat is een leerproces voor alle partijen. “De bevestigingsmethode van de panelen is namelijk ook van invloed op de uiteindelijke gebouwprestaties. Wij investeren altijd extra in de relatie om een goed advies te bieden, en daar komen resultaten uit – in de eerste plaats dankzij de doorontwikkeling van onze producten.”

Cladding Point

Aansluitingen
De aansluitingen van de panelen zijn bijvoorbeeld essentieel in de gevelprestaties, stelt Van der Veen. “Zo hebben wij bereikt dat wij aan de EI-60-norm kunnen voldoen met een CP1000 Alpha-C PIR-paneel van 160 mm dik (verborgen bevestiging; red.). De hoogwaardige kwaliteit van de nieuwe aansluiting speelt daarin een belangrijke rol. Het gebruik van steenwol om een hogere brandklasse te bereiken is dus niet altijd nodig, en ook niet gewenst, want steenwol is lastiger te verwerken. In samenwerking met producent Brucha kunnen wij deze resultaten behalen. Wij staan sowieso voor het sterkste paneel met de grootst mogelijke statische overspanningen.” Ook beschikt Cladding Point over de mogelijkheid te werken met de nieuwe schuimsoort iQTec, met de ultra-lage lambda-waarde (warmte­geleidings­coëf­fi­ciënt) van λ0,018W/mk. “Hiermee is het mogelijk betere gevelprestaties te behalen met dunnere panelen.”

Certificering
“De markt weet dat Cladding Point op het gebied van certificering en productinnovatie altijd voorop loopt, waardoor men zelden op onmogelijkheden stuit”, vervolgt Van der Veen. “Zo zijn wij momenteel bezig met de certificeringsmethodiek BES 6001, waarmee de duurzame herkomst van materialen wordt onderbouwd. En wanneer iets niet kan, zeggen wij dat ook. Gelukkig raken steeds meer opdrachtgevers overtuigd van het feit dat je beter kunt bouwen voor de levensduur – en liefst circulair, dan voor de laagste prijs.” De brand in de Londense Grenfell Tower was volgens Van der Veen een wake-up call voor het branchesegment. “Iedereen in de bouwkolom kan altijd bij ons terecht voor een gedegen advies in de breedste zin, en is van harte welkom in de nieuwe vestiging in Elst.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details