Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Wij maken van iedere vloer een verwarming’
Een mooi projectvoorbeeld is de transformatie van het voormalige klooster JMJ Huize Nazareth in Ravenstein. (Beeld: FR076 Van Assendelft)

‘Wij maken van iedere vloer een verwarming’

Al meer dan 27 jaar ontwikkelt, produceert en installeert JK vloerverwarming vloerverwarmingsoplossingen op basis van lagetemperatuurverwarming en hogetemperatuur-comfortkoeling. “Wij zijn dé specialist in vloerverwarming voor woningbouw en utiliteit en marktleider op het gebied van ingeslepen en ingefreesde vloerverwarming”, vertelt business manager Nederland Rudi Maagdelijn. “Maar ook voor het tackeren of binden van vloerverwarmingssystemen in grootschalige projecten draaien wij onze hand niet om. Vanuit onze vestiging in Ede en met circa 50 gespecialiseerde medewerkers voeren wij projecten uit door heel het land. Hierbij zijn opdrachtgevers en eindgebruikers verzekerd van een uitstekende kwaliteit én service.”

Bestaande beton- en tegelvloeren

JK vloerverwarming is ontstaan in 1994, toen directeur en oprichter Hein Janssen een gepatenteerde inslijpmachine voor bestaande vloeren introduceerde: de JK floorgrinder. “Anno 2021 is het inslijpen en infrezen van vloerverwarming nog altijd onze core business”, aldus Maagdelijn. “Door gebruik te maken van een speciale diamantslijpschijf, vacuümturbines en een HEPA-filter kunnen wij volledig stofvrij strakke sleufpatronen slijpen, ook in niet-constructieve betonvloeren en tegelvloeren, waarin de vloerverwarmingsbuizen direct gemonteerd worden. Dankzij deze techniek kunnen ook bestaande woningen slim en snel verduurzamen, zonder dat bestaande dekvloeren verwijderd hoeven worden. Bovendien zijn ongewenste opbouwhoogtes niet aan de orde. Doordat onze vloerverwarmingsbuizen direct onder de vloerafwerking liggen, worden een snelle reactietijd en warmteafgifte geborgd. Dit geldt ook bij lage aanvoertemperaturen, waardoor comfort én duurzaamheid hand in hand gaan.” Voor deze werkwijze is JK door DIN CERTCO gecertificeerd. “Duurzaam is bovendien dat alle slijpstof efficiënt door ons wordt afgevangen, verzameld en gefilterd voor hergebruik in de productieketen, als additief in onze JK dichtzetmassa en voor andere nuttige toepassingen.”

Door gebruik te maken van een speciale diamantslijpschijf, vacuümturbines en een HEPA-filter kan JK vloerverwarming volledig stofvrij strakke sleufpatronen slijpen.

Droogbouw vloersystemen

Behalve in bestaande woningen en utiliteitsgebouwen gooit de ingeslepen vloerverwarmings­techniek van JK vloerverwarming hoge ogen in transformatieprojecten, waarbij bestaande gebouwen zoals kantoren of oude kloosters worden omgebouwd tot woningen. Een mooi projectvoorbeeld hiervan is de transformatie van het voormalige klooster JMJ Huize Nazareth in Ravenstein. Ook wordt de JK floorgrinder veelvuldig ingezet in combinatie met droogbouw vloersystemen, zoals Knauf en Fermacell. “In dit geval wordt gebruik gemaakt van een speciale freesschijf”, aldus Maagdelijn. “Met name in de karakteristieke grachtenpanden en jarendertigwoningen met houten balkenvloeren is dit een zeer goede oplossing.” Speciaal voor deze gebouwen en in nauwe samenwerking met Fermacell heeft JK vloerverwarming het lichtgewicht droogbouwsysteem getest als afgiftesysteem, dat ook zeer hoog scoort op het gebied van brandwerendheid (30-60 minuten) en geluidsabsorptie (systeem Fermacell 2E26).

Inslijpen van de vloerverwarming met de JK floorgrinder.

Bestaande bouw én nieuwbouw

JK vloerverwarming is actief in meerdere landen binnen en buiten Europa. “Waar we in het buitenland met name actief zijn met het inslijpen en infrezen van vloerverwarming in bestaande gebouwen, voeren we in Nederland ook grootschalige nieuwbouwprojecten uit”, aldus Maagdelijn. “Een mooi voorbeeld van zo’n nieuwbouwproject zijn de Havenlofts in de Nassauhaven, op de Kop van Feijenoord in Rotterdam. In opdracht van BIK bouw en in samenwerking met Stam montagebouw hebben wij een Fermacell droogbouw vloersysteem gerealiseerd en vloerverwarming ingeslepen in 18 drijvende watervilla’s. Met de JK dichtzetmassa zijn vervolgens alle sleuven gedicht, om een solide basis te bieden voor de eindafwerking.” Daarnaast was JK vloerverwarming betrokken bij de nieuwbouw van 720 appartementen in Diemen Holland Park. Een project dat binnenkort wordt opgeleverd is Blok 22 en 23 met 304 nieuwbouwappartementen.

Of het nu gaat om nieuwbouw-, renovatie- of transformatieprojecten, in de woningbouw of utiliteit: voor het inslijpen/infrezen maakt JK vloerverwarming in al haar projecten gebruik van innovatieve inverse PE-RT-vloerverwarmingsbuizen, met een diameter van ø 14 x 2 mm. “Inverse PE-RT wil zeggen dat de zuurstofdiffusiedichte beschermlaag zich aan de binnenzijde van de buis bevindt”, aldus Maagdelijn. “Hierdoor is de vloerverwarmingsbuis zeer robuust en worden beschadigingen en corrosie voorkomen.” De basis van de vloerverwarmingssystemen wordt gevormd door hoogwaardige RVS verdelers (zowel met als zonder pomp), die in de eigen fabriek van JK vloerverwarming in Ede worden vervaardigd met uitsluitend A-merk componenten.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details