Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Wij maken van iedere vloer een verwarming’
De vloerverwarming is ingeslepen in de vloer.

‘Wij maken van iedere vloer een verwarming’

Al meer dan 28 jaar ontwikkelt, produceert en installeert JK vloerverwarming vloerverwarmingsoplossingen op basis van lage temperatuur verwarming en hoge temperatuur comfortkoeling. “Wij zijn dé specialist in vloerverwarming voor woningbouw en utiliteit en marktleider op het gebied van ingeslepen en ingefreesde vloerverwarming”, vertelt business manager Nederland Rudi Maagdelijn. “Maar ook voor het tackeren of binden van vloerverwarmingssystemen in grootschalige projecten draaien wij onze hand niet om. Vanuit onze vestiging in Ede en met circa 50 gespecialiseerde medewerkers voeren wij projecten uit in binnen- en buitenland. Hierbij zijn opdrachtgevers en eindgebruikers verzekerd van een uitstekende kwaliteit én service.”

Een mooi projectvoorbeeld is de verbouwing van het Nijntje Museum in Utrecht.

Bestaande beton- en tegelvloeren

JK vloerverwarming is ontstaan in 1994, toen directeur en oprichter Hein Janssen een gepatenteerde inslijpmachine voor bestaande vloeren introduceerde: de JK floorgrinder. “Anno 2022 is het inslijpen en infrezen van vloerverwarming nog altijd onze corebusiness”, aldus Maagdelijn. “Door gebruik te maken van een speciale diamantslijpschijf, vacuümturbines en een HEPA-filter kunnen wij volledig stofvrij strakke sleufpatronen slijpen. Ook in niet-constructieve betonvloeren en tegelvloeren, waarin de vloerverwarmingsbuizen direct gemonteerd worden. Dankzij deze techniek kunnen ook bestaande woningen slim en snel verduurzamen, zonder dat bestaande dekvloeren verwijderd hoeven worden. Bovendien zijn ongewenste opbouwhoogtes niet aan de orde. Doordat onze vloerverwarmingsbuizen direct onder de vloerafwerking liggen, worden een snelle reactietijd en warmteafgifte geborgd. Dit geldt ook bij lage aanvoertemperaturen, waardoor comfort én duurzaamheid hand in hand gaan.” Voor deze werkwijze is JK vloerverwarming gecertificeerd door DIN CERTCO. “Duurzaam is bovendien dat alle slijpstof efficiënt door ons wordt afgevangen, verzameld en gefilterd voor hergebruik in de productieketen, als additief in onze JK dichtzetmassa en voor andere nuttige toepassingen.”

Doordat de vloerverwarmingsbuizen direct onder de vloerafwerking liggen, worden een snelle reactietijd en warmteafgifte geborgd.

Droogbouw vloersystemen

Behalve in bestaande woningen en utiliteitsgebouwen gooit de ingeslepen vloerverwarmingstechniek van JK vloerverwarming hoge ogen in transformatie- en renovatieprojecten, waarbij leegstaande kantoren of andere incourante bestaande gebouwen worden omgebouwd tot woningen. 

“Ook doen we veel renovaties en verbouwingen, zoals de verbouwing van het Nijntje Museum in Utrecht”, aldus Maagdelijn. “Een mooi projectvoorbeeld, waarbij de JK floorgrinder wordt ingezet in combinatie met droogbouw vloersystemen zoals Knauf en Fermacell. In dit geval wordt gebruik gemaakt van een speciale freesschijf. Met name in de karakteristieke grachtenpanden en jarendertigwoningen met houten balkenvloeren is dit een zeer goede oplossing.” Speciaal voor deze gebouwen en in nauwe samenwerking met Fermacell heeft JK vloerverwarming het lichtgewicht droogbouwsysteem getest als afgiftesysteem, dat ook zeer hoog scoort op het gebied van brandwerendheid (30-60 minuten) en geluidsabsorptie (systeem Fermacell 2E26).

In het Nijntje museum wordt de JK floorgrinder ingezet in combinatie met droogbouw vloersystemen.

Bestaande bouw én nieuwbouw

JK vloerverwarming is actief in meerdere landen binnen en buiten Europa. “Zo zijn we sinds afgelopen jaar aan het werk in Denemarken en Polen en hebben we ook de eerste ingeslepen vloerverwarmingssystemen al gerealiseerd”, aldus Maagdelijn. “In Turkije voeren we tevens projecten uit in de scheepsbouw.” Waar JK vloerverwarming in het buitenland met name actief is met het inslijpen en infrezen van vloerverwarming in bestaande gebouwen (renovaties en transformaties), voert ze in Nederland ook grootschalige nieuwbouw­projecten uit. “Een mooi voorbeeld van zo’n nieuwbouwproject is het Scheldeplein in Amsterdam. Hier wordt een nieuwe bouwlaag gerealiseerd met negen nieuwe appartementen. In samenwerking met Stam Montagebouw hebben wij een Fermacell droogbouw vloersysteem gerealiseerd en de vloerverwarming ingeslepen Met de JK dichtzetmassa zijn vervolgens alle sleuven gedicht, om een solide basis te bieden voor de eindafwerking.” Ook is JK vloerverwarming betrokken bij o.a. de nieuwbouwprojecten De Bongerd Oeverzone, Buiksloterham Plot C en Centrumeiland in Amsterdam.

Of het nu gaat om nieuwbouw-, renovatie- of transformatieprojecten, in de woningbouw of utiliteit: voor het inslijpen/infrezen maakt JK vloerverwarming steevast gebruik van innovatieve inverse PE-RT-vloerverwarmingsbuizen. “Inverse PE-RT wil zeggen dat de zuurstofdiffusiedichte beschermlaag zich aan de binnenzijde van de buis bevindt”, aldus Maagdelijn. “Hierdoor is de vloerverwarmingsbuis zeer robuust en worden beschadigingen en corrosie voorkomen.” De basis van de vloerverwarmingssystemen wordt gevormd door de hoogwaardige RVS verdelers (zowel met als zonder pomp), die in de eigen fabriek van JK vloerverwarming in Ede worden vervaardigd met uitsluitend A-merk componenten. Voor de (na)regeling van de vloerverwarmingssystemen maakt JK vloerverwarming als Premium Partner gebruik van Danfoss regelingen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details