Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Wij helpen VvE’s om hun gebouwgevels efficiënt en betrouwbaar te verduurzamen’
Robertson Gevel Techniek Nederland B.V. (RGT) richt zich op het aanpakken, verduurzamen en onderhouden van gebouwen in zowel de particuliere sector als utiliteitsbouw.

‘Wij helpen VvE’s om hun gebouwgevels efficiënt en betrouwbaar te verduurzamen’

“Sinds onze oprichting in 1961 hebben wij meer dan 8.600 projecten gerealiseerd, in opdracht van aannemerspartijen, opdrachtgevers en VvE’s”, vertelt directeur Anco van Egmond. “Behoud van vastgoed is een belangrijk gegeven waarbij een integrale aanpak leidt tot een fraai eindresultaat.”

Met name VvE’s kampen met grote uitdagingen als het om het onderhoud en de verduurzaming van vastgoed gaat, weet Van Egmond. “Uit onderzoek van de Rijksoverheid blijkt dat circa de helft (!) van de VvE’s over te weinig financiële middelen beschikt om gedegen onderhoud te kunnen uitvoeren. Veel flatgebouwen kampen met ernstig achterstallig onderhoud waarmee wij, in samenwerking met onze partnerbedrijven, graag de strijd aangaan.”

Naast een tekort aan financiële middelen beschikken VvE’s vaak over beperkte kennis als het om het onderhoud en de verduurzaming van hun vastgoed gaat: welke subsidies zijn mogelijk? En welke maandlasten voor bewoners zijn reëel? Waar kan dit geld het best aan besteed worden? “Om de VvE’s hierin te ondersteunen, hebben we met een aantal partners de koppen bij elkaar gestoken. Samen verzorgen we graag de financiering, verduurzaming en het groot onderhoud van de complete gebouwgevel, inclusief gevelsystemen, kozijnen, puien en daken. Daarmee worden de VvE’s van A tot Z ontzorgd.”

Haalbaar en realistisch plan

“Binnen de samenwerking verzorgen we ook het financiële voorwerk voor de VvE’s”, aldus Van Egmond. “Aan de hand van de huidige financiële situatie en de maandelijkse lasten van bewoners brengen we subsidiemogelijkheden in kaart. Vervolgens vertalen we dit gezamenlijk naar een haalbaar en realistisch renovatie- en verduurzamingsplan, dat aansluit bij de wensen en financiële mogelijkheden van de VvE. Welke werkzaamheden aan de gevel zijn noodzakelijk? En welke aanvullende werkzaamheden zijn wenselijk en haalbaar? Wat betekent dit voor de maandelijkse lasten van bewoners? Eén en ander wordt vertaald in een artist impressie en Plan van Aanpak, die aan de VvE en alle bewoners gepresenteerd worden en waarmee de eerste stap richting de uitvoering is gezet.”

Ongeacht of VvE’s energieverliezen willen beperken, hun gebouwschil willen verbeteren of groot onderhoud wensen: in renovatieprojecten is een integrale aanpak van zeer groot belang.

Een mooi voorbeeld van deze totaaldienstverlenging is de renovatie van een flatgebouw in Haarlem, dat met grote problemen kampte met betrekking tot de gemetselde gevels. “Uit onderzoek bleek onder andere dat de muurankers onvoldoende en deels doorgerot waren en dat de buitengevel scheuren vertoonde”, vertelt Van Egmond. “Om te voorkomen dat de gevel los zou kunnen komen en omdat vervanging van de gevel (kostenraming: 1,2 miljoen euro) financieel niet haalbaar was, hebben wij samen met ons team een alternatieve oplossing uitgedacht. Hierbij is een nieuwe schil om het gebouw aangebracht en op een slimme, doordachte wijze geborgd. Alle werkzaamheden konden uitgevoerd worden voor minder dan de helft van de oorspronkelijke raming, waarbij zelfs de liftrenovatie is meegenomen.”

Integrale aanpak

Ongeacht of VvE’s energieverliezen willen beperken, hun gebouwschil willen verbeteren of groot onderhoud wensen: in renovatieprojecten is een integrale aanpak van zeer groot belang. “Om dit mogelijk te maken, is kennis van gevelmaterialen, kozijnen, puien én daken onontbeerlijk”, benadrukt Van Egmond. “Robertson en haar partners kunnen hier uitstekend in voorzien. Wij werken samen met XS-4D, dat de gebouwen middels 3D scans in kaart brengt. Hierdoor krijgen we een exact en betrouwbaar beeld van de huidige situatie én maatvoering, die overigens altijd afwijkt van de tekeningen. Met een nauwkeurigheid tot ca. 3 mm kunnen we alles kaart brengen, zelf tot ongekende hoogte. Middels 3D Revit kunnen we vanuit deze scans bovendien een artist impressie maken, waardoor de stap van oud naar nieuw zeer realistisch wordt. Ook om inzicht te krijgen in de staat van het gebouw, is dit een krachtig en doeltreffende oplossing (MJOP).”

Eersteklas gevelmaterialen

In haar projecten werkt Robertson uitsluitend met eersteklas materialen van betrouwbare leveranciers, zoals aluminium kozijnen en puien van Aluprof en gevelsystemen van Primoclad Europe. “In combinatie met bijna 60 jaar kennis en ervaring in de branche zijn opdrachtgevers en VvE’s bij ons verzekerd van een hoogwaardig en duurzaam opleverresultaat.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details