Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Westfields Logistics | Oirschot

Westfields Logistics | Oirschot

Mega-distributiecentrum op logistieke hotspot

Zeg je A-locatie, dan zeg je Westfields Logistics. Dit gigantische distributiecentrum verrijst op bedrijvenpark Westfields in Oirschot, nabij Eindhoven, dat één van de belangrijkste knooppunten voor e-commerce-activiteiten in Nederland en West-Europa is. Het pand ligt pal aan de A2 en A50 en op een steenworp afstand van Eindhoven Airport.

Westfields Logistics is een gezamenlijke ontwikkeling van SDK Vastgoed en MG Real Estate. SYSTABO is verantwoordelijk voor de bouwkundige en installatietechnische uitvoering. De realisatie van de infrastructurele werkzaamheden wordt door KWS verzorgd. “Het ontwerpen en bouwen van distributiecentra met kantoren is sinds jaar en dag onze corebusiness”, zegt projectleider Martijn Lammertink van SYSTABO. “De beide ontwikkelaars betrokken ons al in een vroeg stadium bij het project. Als bouwpartner brengen we onze technische expertise in om vanuit de eerste ontwerpgedachte een optimaal gebouw neer te zetten. Bij alle afwegingen in het ontwerp en uitvoeringsproces staan de klantwaarden en ontzorgen centraal.” 

Drie warehouses
Met een omtrek van zo’n anderhalve kilometer en een oppervlakte van bijna 100.000 vierkante meter biedt Westfields Logistics een enorme distributie- en opslagcapaciteit voor uiteenlopende bedrijven. Lammertink: “Het pand is opgedeeld in drie warehouses, die elk weer op te delen zijn in twee units. Elk warehouse beschikt over een kantoor van ca. 1.000 m² en een mezzaninevloer van ca 1.500 m² voor opslag of value added services.” Westfields Logistics Development realiseert tevens zonnepanelen op het dak met een totaal vermogen van 6,5 Megawatt.

SYSTABO

Boven en onder: horizontale sandwichpanelen in zwart en wit zorgen voor een strakke uitstraling.


3,65 miljoen kilo staal
Eind 2018 startte SYSTABO met de bouwwerkzaamheden. Om dit mega-distributiecentrum te realiseren, gaan er zo’n 30.000 vloer- en fundatiepalen de grond in. Ook wordt om en nabij de 3,65 miljoen kilo staal verwerkt en wordt ongeveer 35 kilometer aan sprinklerleidingen aangelegd. Door het gebruik van zoveel mogelijk prefab elementen in de fundatie kan al snel worden gestart met de staalconstructie. Voor de gevelbeplating is gekozen voor horizontale sandwichpanelen. Het in detail doorgezette gebruik van de kleuren zwart en wit zorgt voor een strakke uitstraling. 

Vooraf zijn in nauw overleg met de opdrachtgever het vlekkenplan en Programma van Eisen bepaald. Vanuit deze basis is ook de omgevingsvergunning verzorgd, evenals de verdere projectengineering. Lammertink: “We houden daarbij maximaal rekening met de belangen van de opdrachtgever, eigenaar en toekomstige huurder.”

BIM
SYSTABO zorgt door toepassing van BIM voor een juiste afstemming van alle disciplines binnen het project. Samenwerking en kennisuitwisseling met de vaste bouwpartners dragen bij aan een maximale integratie van de eigen bouwmethodieken en -technieken. “Wij hebben de filosofie dat succesvolle projecten alleen tot stand komen als er optimaal wordt samengewerkt”, aldus Lammertink. “Opdrachtgever en eigenaar krijgen door BIM inzicht in de gemaakte uitvoeringskeuzes, gehanteerde kwaliteit, veiligheids- en milieuaspecten. Openheid en transparantie staan hierbij voorop om de klantwens te vervullen.”

SYSTABO

Hoog tempo, prettige samenwerking
De bouw verloopt voorspoedig. Het eerste warehouse bevindt zich al in de afbouwfase en is kort na de bouwvak gereed. Daaropvolgend komt het tweede warehouse, waarvan de ruwbouw ook afgerond is. De afbouw, waaronder het storten van vloeren en het aanbrengen van installaties, is in volle gang. Van warehouse 3 wordt nu de staalconstructie opgebouwd. SYSTABO verwacht begin 2020 het totale project op te leveren. “Het bouwtempo ligt hoog”, zegt Lammertink. “Samen met onze bouwpartners passen we lean-methodieken toe. Vanuit een gezamenlijk belang stemmen we alle werkzaamheden naadloos op elkaar af. Zo zetten we op een prettige manier een fantastisch resultaat neer.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details