Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Westfield Mall of the Netherlands, Leidschendam | ‘Elevator pitch’ voor maatwerklevering verticaal transport

Westfield Mall of the Netherlands, Leidschendam | ‘Elevator pitch’ voor maatwerklevering verticaal transport

De gefaseerde transformatie van Leidsenhage tot Westfield Mall of the Netherlands is in volle gang. Otis tekent en rekent aan de vele liften, roltrappen en rolpaden van het complex. “Zaak is om in hechte samenwerking met onze projectpartners tot een tijdige oplevering te komen. Dat doen wij binnen Otis met veiligheid op nummer één, met een hecht team en met getrainde onderaannemers”, vertelt projectleider Gerrit van Veenendaal.

De producent van verticaal transport is sinds medio 2016 aan het opleveren in Leidschendam, met een doorlooptijd tot in 2020. “Er is een aantal leuke specials bijgekomen, zoals extra rolpaden bij het parkeerdek van de Jumbo en een dubbele roltrap naar de Kinepolis die als één overspanning  bijna tien meter omhoog gaat. Er wordt dus tijdens de uitvoering nog steeds geëngineerd aan deelprojecten. Dat doen we binnen Otis met een hecht team van ondergetekende als voorbereidend projectleider, Richard van Es als uitvoerend projectleider en Marcel Verboom als engineer en BIM binnen de organisatie. Er is wekelijks overleg met stakeholders op de bouw. Wij spreken liefst van een dynamisch traject.”

‘Luie’ roltrappen
Westfield Mall of the Netherlands (ruim 200.000 m² bvo, 280 winkels) wordt voorzien van tientallen stijgpunten, een combinatie van roltrappen en rolpaden, goederenliften en personenliften. De roltrappen worden, zoals het heet in vakjargon, ‘lui’ uitgevoerd, met een hellingshoek van dertig graden en drie vlakke treden bij de op- en afstapplaatsen. “Dat creëert een comfortabel gebruik van de roltrap en een extra stukje veiligheid. In verband met het gebruik van winkelwagens en de verbinding met een parkeerdek is bij de Jumbo voor rolpaden gekozen. Alle liften zijn machinekamerloos uitgevoerd en worden op locatie geassembleerd. De goederen- en personenliften zijn ruim uitgevoerd en hebben een capaciteit van 3.000 kilogram. De personenliften hebben een capaciteit van 1.000 kilogram en krijgen een extra brede deur van 1.100 millimeter.” 

eView-systeem
De liften worden opgehangen aan polyuerethaan-gecoate riemen in plaats van staalkabels, waardoor zij stiller zijn. “De cabines zijn voorzien van het eView-systeem. De display, waarop de verdiepingsgegevens worden gepresenteerd, kan online worden voorzien van allerlei uitingen, zoals een evenementenagenda of het weerbericht. Dergelijke toegevoegde waarde hebben wij aan opdrachtgever Unibail-Rodamco-Westfield gepresenteerd; het heeft echt meerwaarde voor een winkelcentrum. Tevens is één liftinstallatie uitgevoerd in een transparante schacht; die installaties krijgen dan weer extra aandacht op het gebied van afwerking. Dit is een meerjarige maatwerkopdracht. In de dimensionering en uitvoering is gekozen voor de kwaliteit, comfort en beleving die bij dit winkelcentrum past.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details