Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Werken in beperkte ruimte

Dijkboom1
Dijkboom BV aan de slag.

Tekst | Tamara Brouwers

Beeld | Dijkboom BV

1 april 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Grond, sloop- en bodemsanering

Dijkboom BV is specialist op het gebied van gecombineerd grond-, sloop- en bodemsaneringswerk binnen beperkte ruimtes en binnenstedelijk. De werkzaamheden die in de Rotterdamse wijk het Oude Noorden moesten worden uitgevoerd, waren Dijkboom BV daarom op het lijf geschreven.

Specialistisch materieel voor werk in kleinere ruimtes.

De Rotterdamse wijk het Oude Noorden dateert van begin vorige eeuw. De wijk kampt met funderingsschade. Daarom wordt de renovatie van de gebouwschil gecombineerd met funderingsherstel. Johan Eikelenboom: “Wij zijn bij dit project onderaannemer van Brefu Funderingstechnieken, dat het complete funderingsherstel verzorgt voor Jurriens. Wij voeren voor Brefu Funderingstechnieken het complete sloopwerk van de betonvloeren uit, evenals het ontgraven t.b.v. de funderingsconstructie onder saneringscondities en het inzagen en uithakken van de wandsparingen en inkassingen. De vrijkomende overtollige grond is sterk verontreinigd en wordt door Boskalis Environmental gereinigd voor hergebruik.”

Voor het werk in kleinere ruimtes beschikt Dijkboom BV over modern en specialistisch materieel. “Onze specialistische medewerkers denken dagelijks mee over de juiste manier om het project voor mens en milieu binnen een beperkt werkgebied te realiseren. Het werken aan een project als dit blijft altijd een uitdaging, vooral qua logistiek. De ruimte is zowel binnen als buiten beperkt, communicatie is dan erg belangrijk. De samenwerking met Brefu en Jurriens verloopt prettig, waardoor we ook een complex project samen tot een goed einde kunnen laten komen.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details