Weerreys Park
01:36
15-05-2018

Weerreys Park: landelijk, dorps en waterneutraal wonen aan de rand van Zundert

Van Omme & De Groot voltooit woonproject met uitzicht op Aa of Weerijs

Naast de Aa of Weerijs – een beek aan de rand van het Noord-Brabantse Zundert – is de afgelopen maanden druk gebouwd aan Weerreys Park: een tijdloze woonwijk met dorpse uitstraling. Projectontwikkelaar Van Omme & de Groot heeft hier ruime semibungalows, twee-onder-één-kapwoningen en eengezinswoningen gerealiseerd én biedt een aantal bouwkavels aan.Door de markante ligging aan het beekdal en de bijzondere afloop in terrein- en bouwhoogtes wordt de buurt op een natuurlijke wijze verweven met de landelijke omgeving: bijna ieder huis heeft uitzicht op het aangrenzende beekdal. In samenwerking met Plein06, De Twee Snoeken en Waterpas is niet alleen boven de grond innovatief ontwikkeld, maar ook ondergronds: Door waterbuffering in de bodem wordt regenwater niet geloosd in het gemeentelijke rioleringsstelsel, maar geïnfiltreerd in de grond. Een duurzame manier van waterbeheer. In de week van 21 mei worden de eerste woningen opgeleverd.

Weerreys Park

Bouwen op verschillende hoogtes
Een van de belangrijkste speerpunten voor Weerreys Park was de woningen op een natuurlijke wijze verweven met de landelijke omgeving van het markante beekdal. Door de ligging langs de Aa of Weerijs kent het beekdal unieke hoogteverschillen. “De huizen zijn gebouwd in verschillende bouwhoogtes – de semibungalows aan de rand van het beekdal liggen lager dan de twee-onder-één-kapwoningen en eengezinswoningen aan de andere kant van de woonwijk – hierdoor heeft bijna iedereen uitzicht op de weidse omgeving. Op deze manier wordt het natuurlijke hoogteverschil nog eens extra benadrukt”, vertelt Tim Tutert van Plein06, die zich aan het begin van het project samen met Van Omme & de Groot bezig heeft gehouden met de stedenbouwkundige opzet en het ontwerp van de buitenruimte.

Infiltratie regenwater
Bijzonder is dat de landschappelijke inpassing ook ondergronds is toegepast, door rekening te houden met duurzame waterafvoer. Regenwater wordt opgevangen in een apart buizenstelsel welke ervoor zorgt dat het water wordt afgevoerd naar een wadi. Dat is een soort geul die normaalgesproken droogstaat en via een buizenstelsel regenwater opvangt en laat infiltreren in de ondergrond. “Hierdoor wordt het gemeentelijke riool niet extra met schoon water belast en hoeft het water niet naar een waterzuivering geleid te worden. Zo kunnen er rioolbuizen met een kleinere diameter gebruikt worden, wat een flinke investering scheelt,”vertelt Ruud van Eck van Civiel Adviesbureau Waterpas, die verantwoordelijk is voor de inpassing van de duurzame waterafvoer.

Weerreys Park

Over Weerreys Park
Aan de zuidoostelijke rand van Zundert ligt de nieuwe woonwijk Weerreys Park. Hier zijn 13 semibungalows, 4 twee-onder-één-kapwoningen en 23 eengezinswoningen gebouwd. De eengezinswoningen worden in opdracht van woningcorporatie Thuisvester gerealiseerd: 17 woningen worden verhuurd en 6 woningen zijn verkocht. Op de 12 bouwkavels gaan particuliere opdrachtgevers met hun eigen aannemer aan de slag.

De woningen hebben een eenduidige gevelarchitectuur om samenhang in het project te creëren, maar wel op zo’n manier dat er een gevarieerd beeld ontstaat. Alle woningen en kavels – op één bouwkavel na – zijn inmiddels verkocht.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners

ERA ContourAnimalCare