Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Weekproductie van 600 m² buitengevelisolatie
De flats hebben nu een warmere, vriendelijke uitstraling.

Weekproductie van 600 m² buitengevelisolatie

Het tempo hoog houden. Dat was de crux bij de renovatie van de Hoge Namod in Rotterdam-Schiebroek. Voor IJsselmonde hield dit concreet in: 13.000 m² gevel voorzien van buitengevelisolatie in slechts 25 weken.

De Hoge Namod bestaat uit zes portiekflats met in totaal 30 portieken en 240 woningen. Mede dankzij de buitengevelisolatie die IJsselmode aanbracht, verbeterde het energielabel van de flats van E/F naar A. Ook hebben de woningen nu een veel warmere, vriendelijke uitstraling.

Snelle, portieksgewijze aanpak

“We voerden onze werkzaamheden uit in opdracht van Smits Vastgoedzorg”, vertelt Bas Boere van IJsselmonde. “We werden in het voortraject aan het bouwteam toegevoegd om mee te denken over een snelle, portieksgewijze aanpak. Dit was in de eerste plaats van belang voor de bewoners. Die bleven tijdens de werkzaamheden in hun woning en mochten zo min mogelijk overlast ervaren.” Om snelheid te maken, zette IJsselmonde 25 man in. Daarbij was het de kunst om een efficiënte bouwstroom te creëren, waarbij optimaal gebruik werd gemaakt van de repetitie in de gevel. Boere: “In het voortraject hebben we die bouwstroom tot in detail voorbereid. Ook maakten we een proefwoning, om te kijken waar we het proces eventueel konden verbeteren of versnellen.”

Kaders van steenstrips.

Isolatie, sierpleister en steenstrips

IJsselmonde voorzag de gevels van het Sto Therm Classic buitengevelisolatiesysteem. Dit systeem is opgebouwd uit een lijmlaag, een isolatiepakket, een vezelversterkte spanningsverdelende laag en een eindafwerking. De afwerkingslaag van de Hoge Namod bestaat uit sierpleister in een warme kleur, omgeven door een kader van steenstrips. “De werkzaamheden duurden van eind oktober 2019 tot begin mei 2020”, zegt Boere. “In het begin was er enige stagnatie, maar die haalden we ruimschoots in. Uiteindelijk bereikten we een tempo van ruim 600 m² per week – en dat met een stormachtige winter en strenge coronamaatregelen! Dankzij de fantastische medewerking van de bewoners, maar zeker ook het harde werk van onze jongens, leverden we volgens planning op.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details